Cursus communicatie & zelfvertrouwen

Foto: Pixabay; MoteOo

We hebben allemaal dagelijks te maken met andere mensen. Soms lopen gesprekken vanzelf, soms niet.

Je kent vast wel voorbeelden van situaties waarin je heel goed in staat bent om duidelijk te vertellen hoe je over iets denkt of wat je zou willen. Echter, vaak kennen we ook situaties waarbij dit minder goed lukt. Je voelt je daar meestal niet prettig bij en het kan je onzeker maken of zorgen dat je je te vaak aanpast.

Waar ligt het aan dat je je bij de ene persoon of situatie sterk voelt en in andere gevallen juist kan blokkeren? Wat helpt je om ook in lastiger situaties jezelf te blijven en om je te kunnen uiten? Hoe kom je voor jezelf op zonder de ander te kwetsen?

In drie middagen krijg je meer inzicht in hoe communicatie in elkaar steekt en breid je vaardigheden uit. Je leert patronen herkennen die goed contact in de weg staan. Je leert ook hoe je deze patronen kunt doorbreken en hoe je met zelfvertrouwen een assertieve houding kunt ontwikkelen. Tevens kan je daarmee jouw persoonlijke effectiviteit verbeteren.

Informatie en aanmelding
Als je iets herkent in het voorgaande en het maakt je nieuwsgierig, meld je dan aan. Het programma dat bestaat uit drie middagen wordt aangeboden in het wijkcentrum van Stichting Zijn aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. De organisatie is in handen van Yvonne Groenendijk (www.y-challenge.nl).

De cursusdagen zijn donderdag 22 november en 6 en 13 december van 13.30 tot 16.30 uur. Voor meer informatie of om aan te melden kun je contact opnemen met mevrouw C. Vermeulen van Stichting ZIJN via 0187-48 33 66 of stuur een e-mail naar [email protected].

Reacties