Obstakels overwinnen voor nieuwe school Lombok

Foto: Sam Fish

Leerlingen van obs de J.C. van Gent in Sommelsdijk hebben zich vrijdag 19 oktober suf gerend om een school op Lombok te herstellen. De kinderen lieten zich sponsoren om mee te doen aan een obstakelrun.

Door Sam Fish

“Nicole Gierman, onze onderwijsassistente, kwam met het idee om een obstakelrun te organiseren nadat vanuit de SOPOGO de oproep kwam om iets te doen voor Lombok,” vertelt directrice Sanne Wensink. “Alle aandacht gaat naar Sulawesi, maar Lombok is ook getroffen door aardbevingen. Het schooltje dat er was is helemaal verwoest. Met het geld dat wij vandaag ophalen wordt die weer opgebouwd.”

Zo is er een rekeningnummer geopend en zijn de leerlingen langs de deuren geweest om geld te verzamelen. “Merle en Brian uit groep 6 hebben het meeste geld opgehaald van de hele school,” vertelt Sanne trots.

Zo heeft Brian 200 euro verzameld. “Ik ben langs de deuren geweest en ik heb geld gekregen van mijn opa. Ik ben ook nog langs geweest bij het voetbalteam van mijn vader en daar heb ik ook geld van gekregen,” vertelt Brian Zwaal (10) uit groep 6a. “Ze hebben het geld daar harder nodig dan hier. Wij hebben meerdere scholen om naartoe te gaan, daar hebben ze er niet één.”

Ook Merle Kroon (9) uit groep 6b heeft haar best gedaan. “Ik ben langs de deuren gegaan en heb mensen gevraagd of ze wat over hadden voor de kinderen in Lombok,” vertelt ze trots. “Het is een goed doel om mij voor in te zetten. Een paar mensen hebben mij gesponsord per rondje, dus er komt nog wat geld bij, maar ik heb tot nu toe al bijna 200 euro.”

LEES OOK: Kbs de Nobelaer heeft nieuwe peutergroep geopend

Obstakelrun
De obstakelrun is in elkaar gezet door Jordi Hotting uit Oude-Tonge, hij is een gecertificeerd bootcampinstructeur bij zijn eigen bedrijf Bootcamp Victory Soldiers. Hij deed dit samen met dorpsgenoot Michael Looij, personal trainer en gewichtsconsulent, ook hij heeft zijn eigen bedrijg Michael Looij Personal Training. Een koud kunstje dus voor de heren, maar wel een belangrijke waar ze zich volledig belangeloos voor hebben ingezet.

Ook de Agrimarkt Middelharnis, Plus Slingerland, Albert Heijn Sommelsdijk, Veehouderij Jongeneel en boek- en kantoorvakhandel Dekker & Van Esbroek hebben hun steentje bijgedragen in de vorm van een goodybag die is uitgedeeld aan alle leerlingen.

Geld
De kinderen hebben tot de maandag na de herfstvakantie om het gesponsorde geld op te halen en in te leveren. Daarna wordt het eindbedrag bekend gemaakt. De school heeft ook een rekeningnummer geopend voor iedereen die een steentje wil bijdragen aan de actie: NL 97 RABO 0115 5596 47 t.n.v. OBS J.C. van Gent o.v.v. actie voor Lombok.

Reacties