Vinyl-fanaten opgelet; tweede platenbeurs in ’t JAC

Foto: PR Popstichting Jailhouse / Flakkee Records

De eerste editie van de CD- en platenbeurs in het Jongeren Activiteiten Centrum in Middelharnis was afgelopen maart zo’n groot succes, dat de organisatie er gewoon nog een organiseert. “We kregen het niet geteld, er bleven de hele dag mensen binnen komen. Het is tussen 11.00 en 16.00 uur niet leeg geweest, constant nieuwe gezichten. Dan moet je bijna wel,” zegt organisator Remco de Boet van Popstichting Jailhouse.

Door Sam Fish

Zo’n twaalf standhouders zullen op zaterdag 20 oktober de grote zaal van het JAC vullen met tafels en bakken vol met CD’s en LP’s. “De standhouders komen uit België, Terneuzen, Bergen op Zoom, Hellevoetsluis, Dirksland, Dordrecht, ze komen echt overal vandaan. En iedereen brengt ook weer andere genres mee. Zo is er echt voor iedereen wel iets te vinden,” vertelt Jan Ossenblok van Flakkee Records. “Iedereen heeft zijn of haar eigen muzieksmaak en ik biedt niet alles aan. De andere standhouders hebben weer andere dingen.”

Platen zijn weer helemaal in trek, veel artiesten brengen hun nieuwste albums uit op vinyl en oudere platen worden steeds vaker opnieuw uitgebracht. “Er zijn een hoop verzamelaars die alle beurzen afgaan om de pareltjes er tussenuit te pikken,” vertelt Jan. “Die kom je bij mij in de zaak in Stad aan ’t Haringvliet ook tegen.

Aankleding
Natuurlijk is er ook nagedacht over de aankleding van de beurs. “De bar is sowieso open, dus kom gerust lekker een drankje doen als je even klaar bent met zoeken of als je niets te doen hebt die middag,” zegt Remco. “Daarnaast is er ook weer gezorgd voor live muziek. Sweet Loraine verzorgt en akoestische set. Bij een evenement van Jailhouse kan live muziek ten slotte niet ontbreken. Dan is onze stempel die we op de beurs drukken. En het is gewoon hartstikke gezellig om wat muziek op de achtergrond te hebben tijdens het rondkijken.”

Tweede editie
Het is alweer de tweede keer dat de beurs wordt georganiseerd. “In maart sneeuwde het nog, dat hadden we niet verwacht en ook eigenlijk geen rekening mee gehouden,” vertelt Remco. “Toen stond ik de oprit nog sneeuwvrij te maken. Maar ondanks het weer was het toch echt heel goed bezocht en we hebben diezelfde dag nog besloten om nóg een editie te plannen. En als deze dag wéér zo goed verloopt dan is de kans groot dat er nog een komt.”

Reacties