Bijzonder Paasfeest op de Ollie B Bommel

Foto: OBS Ollie B. Bommel

Geen paasontbijt, geen lekkere lunch…nee een bezoekje aan kippenbedrijf Eibaar stond op het programma 2 april. Dit jaar brachten de kinderen van OBS Ollie B Bommel uit Den Bommel een bezoekje aan kippenbedrijf Eibaar in Zuidzijde. Hier werden ze hartelijk ontvangen door Sjef en Hanneke de Baar.

De kinderen werden opgedeeld in drie roulerende groepen. Zo kon het zijn dat je mocht starten bij Hanneke de Baar. Zij liet een filmpje zien over de gang van zaken op het bedrijf. Hoe gaat het allemaal in zijn werk? Hoe zorgen ze ervoor dat de kip zich optimaal voelt en dus lekker haar eitje kan leggen? Nadat het voer was besnuffeld, kwamen ze bij twee paashazen. Na een dikke knuffel aan met de paashaas, kon het zoeken naar gekleurde, hardgekookte eieren beginnen. Als beloning kreeg de goede zoeker een chocolade eitje.

Lees ook: John Damen: Ik wil er met iedereen een mooie tijd van maken

In de skybox bij Sjef de Baar had ieder kind een geweldig uitzicht op de witte kippen, die net klaar waren met het leggen van hun ei. Over de band zag je hoe de eieren naar de inpakruimte rolden. De inpakruimte werd bemand door de vader van Sjef, maar ook door een heel handige robot. Tot slot mochten we allemaal kijken hoe de deuren geopend werden voor de kippen met vrije uitloop. Lekker buiten in de frisse lucht. Dit moeten toch heerlijke eitjes worden?

Het was een bijzonder bezoek. Leerzaam, lekker en gezellig. Zo weten de kinderen nu dat een kip eerst wil drinken en dan een beschut plekje zoekt om haar ei te leggen. Ze weten ook hoe ze kunnen zien of een ei vers is.

Om drie uur kregen alle kinderen een chocoladepaashaas en natuurlijk een gekleurd en hardgekookt eitje mee naar huis.

Lees ook: Fotowedstrijd: Wordt jouw foto de nieuwe omslag?

Reacties