Een beloning voor kampioenen

Foto: Sam Fish

Op dinsdagavond 10 juli werd de allereerste Van Harberden Trofee uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de diplomering van de opleiding Horeca, Bakkerij en Recreatie van het Edudelta College aan de Schoolstraat in Middelharnis.

Door Sam Fish

Jan van Harberden, eigenaar van de bakkerij en Melissant, kwam persoonlijk de trofee overhandigen aan de leerlinge met de hoogste score op vakgebied. “Onze bakkerij bestaat dit jaar 100 jaar, mijn zoon, Jan, is landskampioen broodbakken en een medewerkster in onze bakkerij is landskampioen patisserie geworden. En dat allemaal dit jaar,” vertelt Van Harberden trots. “We wilden daarom iets speciaals doen en dus hebben we deze trofee in het leven geroepen. Het is een beloning voor kampioenen.”

Hij spreekt de aanwezigen toe met op de eerste rij de zestien leerlingen die hun diploma op komen halen. “Het is geweldig om een hele rij aan nieuwe vakmensen te zien zitten en daar staat deze nieuwe trofee symbool voor,” gaat Jan verder. “Jullie mogen trots zijn op wat jullie kunnen en geleerd hebben en ik hoop ook dat jullie dit vak gaan uitdragen naar de mensen toe en dat jullie laten zien hoeveel passie erin zit.”

Van Harberden Trofee
De trofee, een beeldje in de vorm van het stereotype bakker – dikke buik, schort om – wordt overhandigd door Jan van Harberden zelf aan de leerlingen die de hoogste score heeft gehaald bij de vaklessen van de opleiding. “Het scheelde niet veel, er was maar twee tiende punt verschil met de nummer twee van de klas, wat laat zien dat dit een hele goede klas is. Ik mag dan ook met trots deze prijs overhandigen aan niemand minder dan Sabine Durinck,” zegt Van Harberden en onder luid applaus van haar klasgenoten en de aanwezige familie en vrienden neemt Sabine de trofee in handen. “Deze trofee is natuurlijk al hartstikke leuk, maar daarnaast wil ik je ook aanbieden om een dagje mee te lopen bij ons in de bakkerij en je krijgt ons receptenboek mee zodat je deze zomer thuis lekker kunt oefenen.”

LEES OOK: Laatste schooldag start in stijl voor groep 8 obs Roxenisse

“Ik had dit echt niet verwacht,” zegt Sabine achteraf, volledig onder de indruk van wat er is gebeurd. “Ik wist niet dat deze trofee er was en ik dacht dat ik alleen mijn diploma kwam ophalen. Dit is echt heel erg leuk. Ik ga ook heel graag in op zijn aanbod om mee te lopen in de bakkerij, dat lijkt me echt heel interessant en leerzaam. Ik heb er zin in!”

Skills Talent
Maar de Van Harberden Trofee is niet de enige prijs voor Sabine dit jaar. “Sabine heeft dit jaar ook, samen met Jamilla de Bruine en Aurora Dane, de Skills Talent Prijs gewonnen voor Zuid-Holland en ook de landelijke titel,” vertelt docent Teun Koote. “Het is de derde keer op rij dat het Edudelta College met die landelijke titel naar huis is gegaan en ik hoop dat we daar nog vele jaren achteraan mogen plakken.”

Reacties