Summerschool komt naar Middelharnis

Foto: Wil van Balen

Summerschool klink bij voorbaat super saai, maar niets is minder waar als het aan Gerdie Schellevis van de bibliotheek in Middelharnis ligt.

Door Sam Fish

“We willen deze zomer met verschillende activiteiten laten zien dat de bieb meer is dan alleen boeken,” zegt Gerdie. “Het zijn ook niet de lessen die kinderen misschien zouden verwachten van een Summerschool.” Denk bijvoorbeeld aan een cursus Frans voor beginners, schilder je selfie, een workshop uilenballen pluizen, een masterclass presenteren, koekenbakker voor een dag en nog véél meer. “Dat is toch hartstikke leuk?!”

Ontstaan
Het begon allemaal vorig jaar zomer in Hellevoetsluis toen de bibliotheek daar verhuisde naar een nieuwe locatie. “De basisschoolkinderen konden het hele schooljaar klassikaal boeken lenen bij de Bibliotheek op School en sommigen wilden dat in de zomervakantie doorzetten, maar ze konden de bieb niet meer vinden. Er moest dus iets bedacht worden om hen terug naar de bibliotheek te krijgen,” vertelt Gerdie enthousiast. “Medewerkers van de bieb in Hellevoet hebben toen in drie weken een zomer vol leuke activiteiten gepland.” En dat was zo’n groot succes dat er besloten werd het nog een keer te doen, maar dan ook in Brielle en Middelharnis. “We hebben nu elke week op maandag en woensdag activiteiten in Brielle, op dinsdag en vrijdag in Hellevoetsluis en op donderdag hier in de bibliotheek in Middelharnis,” laat Gerdie weten.

Meedoen
Summerschool is bedoeld voor basisschoolkinderen van 4 tot en met 12 jaar. “De workshops zijn ook ingedeeld op leeftijd zodat het voor iedereen leuk blijft,” verzekert Gerdie iedereen. “Het komt dus voor dat er een aantal workshops meerdere keren gegeven wordt.” De lessen vinden elke dag plaats van 9.30 tot 11.30 uur plaats in de bibliotheek naar keuze en op donderdag is dat dus in Middelharnis.

LEES OOK: Waterige afsluiting themaweek D’n Tuun

Meedoen kan al voor maar € 3,50 per persoon. “Aanmelden is wenselijk, omdat er per workshop 25 kinderen mee kunnen doen. Je kunt het altijd proberen om ’s ochtends gewoon langs te komen, maar dan kan het dus zijn dat er geen plek meer is,” zegt Gerdie. “Aanmelden kan via de website van Leer en Beleef of hier in de bieb aan de balie.”

Reacties