Waterige afsluiting themaweek D’n Tuun

Foto: Sam Fish

Obs D’n Tuun in Middelharnis sloot donderdagmiddag 5 juli hun themaweek wel heel waterig af. Nee, geen regen. Wel een waterdans, een brandweerspuit en een hele hoop bootjes.

Door Sam Fish

Net buiten het hek staat een brandweer wagen, een mega groot springkussen in de vorm van een jacht vult het ene deel van het schoolplein en naast de hoofdingang van de school staat een zeilbootje. “Op het achterste plein kan gegeten en gedronken worden en binnen is een tentoonstelling van alle kunstwerkjes die de leerlingen de afgelopen week hebben gemaakt,” vertelt directrice Sanne Wensink. “We hebben de hele week leuke activiteiten gedaan met de leerlingen in het kader van water en visserij, wat het thema was van onze themaweek.”

De leerlingen hebben onder meer visles gehad, heel veel knutselwerken gemaakt en een bezoekje gebracht aan de Menheerse Werf, die ook tijdens de afsluiting aanwezig is. “Ze hebben de aankleding van het plein verzorgd en er staat een standje waar je je eigen bootje kunt maken. En de boot naast de ingang is ook van de Werf, die mag geverfd worden,” zegt Sanne enthousiast. En de kinderen gaan er enthousiast mee aan de slag. Er worden gezichten geschminkt, grappige foto’s gemaakt en bij de brandweer mogen de kinderen spuiten met een echte waterslang. “Het is hier de bedoeling dat ze de ballon laten klappen, dat kan alleen door heel goed te mikken,” legt Sanne uit. “Maar we hebben er prachtig weer voor, dus als er mensen nat worden dan is dat geloof ik helemaal niet zo erg.”

LEES OOK: Jong aan de wandel voor oud

Reacties