Jong aan de wandel voor oud

Foto: Sam Fish

De leerlingenraad mocht donderdagochtend 5 juli samen met Inktvis-directeur Albert Tönissen een geweldige cheque van maar liefst € 1250,- uitreiken aan Leo de Jong (penningmeester) en Cees de Moor (directeur) van de Vrienden van de Geldershof.

Door Sam Fish

De leerlingen hebben acht kilometer gelopen en hebben zich daarvoor laten sponsoren door familie, vrienden, buren, noem het maar op. Dat heeft een prachtig bedrag opgeleverd. “We doen elk jaar de sponsorloop en het ene jaar gaat dat naar een internationaal doel dat zich richt op kinderen en het andere jaar doneren we de helft van de opbrengst aan een lokaal doel. De andere helft gaat naar de school, uiteraard wel voor de kinderen,” vertelt directeur Tönissen. “Dit jaar hebben we gekozen voor de Vrienden van de Geldershof, zij besteden elke cent die ze krijgen aan de ouderen van de Geldershof. Ze hebben deze € 1250,- dus dubbel en dwars verdiend.”

Het geld is al uitgegeven, de ouderen krijgen vier nieuwe interactieve adoptiedieren. Dat zijn elektronische knuffeldieren die zich gedragen als een echte hond of kat en op die manier rustgevende prikkels geeft aan de ouderen.

LEES OOK: Nieuw logo voor obs de Molenvliet in Stad aan ’t Haringvliet

Reacties