Themaweek voor CliniClowns afgesloten

Foto: Sam Fish

Op maandagochtend 25 juni werd op een feestelijke manier de jaarlijkse themaweek van obs de J.C. van Gent in Sommelsdijk geopend met dit jaar het thema ‘circus’. Om de themaweek nog meer betekenis te geven heeft de school tegelijkertijd geld opgehaald voor de CliniClowns.

Door Sam Fish

Marion van Wijngaarden, ambassadrice van CliniClowns kwam vrijdag 29 juni nietsvermoedend op het schoolplein van de basisschool voor de afsluiting van de speciale themaweek. “Is dit altijd zo groots?” vraagt ze vol bewondering. Op het plein staan namelijk alle leerlingen in een zelfgemaakte circustent. En dat is niet het enige. Directrice Sanne Wensink komt namelijk het plein opgelopen in dompteurs outfit.

“Het moment is daar dat we afscheid moeten nemen van dit prachtige circus,” zegt Wensink als ze tussen de kinderen in het midden van de tent gaat staan. “Wat een geweldige week hebben we gehad. We hebben circusles gekregen van Circus Kunst, zij hebben ons genoeg kunstjes geleerd om zo een optreden te kunnen geven voor de ouders. Drie optredens, op dinsdag, woensdag en donderdag, volledig uitverkocht. Er was geen plekje meer over in de tent en dat betekent iets heel speciaals.” Marion komt bij haar staan in het midden van de tent. “Deze mevrouw is vandaag onze speciale gast, zij is namelijk van CliniClowns en wij hebben de afgelopen dagen voor haar gespaard,” gaat Sanne verder. “Voor de optredens konden de ouders namelijk een kaartje kopen voor het grote bedrag van wel één hele euro. En sommige ouders hebben zelfs nog een gulle donatie gedaan bij binnenkomst, maar dat allemaal heeft een geweldig bedrag opgehaald. Willen jullie weten hoe veel geld we hebben verzameld?!” De kinderen schreeuwen enthousiast en het is de eer aan een van de kinderen die dichtbij staat om de cheque te onthullen.

Prachtig bedrag
Op de cheque staat het geweldige bedrag van maar liefst 850 euro. Er klinkt een applaus van de ouders die aanwezig zijn bij de feestelijke afsluiting en natuurlijk van Marion zelf die de microfoon in haar handen gedrukt krijgt. “Wow, wow, wow! Wat is dit een prachtig bedrag wat jullie met z’n allen hebben opgehaald!” zegt ze trots. “Hier kunnen wij heel veel kindjes blij mee maken en daar hebben jullie voor gezorgd. Dat vind ik heel bijzonder en daarom vind ik dat jullie nog een applaus verdienen.” En de kinderen en de ouders beginnen weer te klappen. “Ik wil jullie allemaal van harte bedanken voor deze actie, wij zijn enorm blij met jullie steun!”

LEES OOK: Flakkee heeft een echte dierentuin!

De week wordt nog even officieel afgesloten met het themaweeklied en dan is het tijd voor de kinderen om te gaan lunchen en loopt het plein leeg. Marion kijkt nog eens beduusd naar de cheque; “Geweldig dit, en dat met de entreekaartjes voor drie optredens. Dankjewel.”

CliniClowns
CliniClowns zorgen voor veerkracht en verlichting bij zieke en gehandicapte kinderen én mensen met dementie. Zo gaan ze langs bij zieke kinderen die voor langere tijd in het ziekenhuis moeten verblijven om ze zo een beetje op te vrolijke. Dit doen ze met verbeeldingskracht en persoonlijk contact. Een beetje verbeelding doet wonderen.

Reacties