Themaweek J.C. van Gent geopend

Foto: Sam Fish

Elk jaar, al jaren lang, heeft obs de J.C. van Gent in Sommelsdijk een themaweek met, natuurlijk, elk jaar een ander thema. Sprookjes, landen, water, noem het maar op. Dit jaar: CliniClowns.

Door Sam Fish

De start van de themaweek vond plaats op maandagochtend 25 juni op het schoolplein. Daar werden alle kinderen verzameld in een grote kring en was het aan de leerkrachten de taak om een mooie show weg te geven. Het begon met acrobaten die heel goed hun best deden. Daarna kwamen de clowns die eigenlijk liever lui waren dan moe en de show werd afgerond door een goochelaar die uiteindelijk zelf werd weggetoverd. “Stop maar, dit wordt niets,” zegt circusleider en Van Gent-directrice Sanne Wensink. “Ik dacht dat wij leerkrachten van de J.C. van Gent alles konden, dat we overal goed in zijn, maar helaas. Ik geloof dat we hulp nodig hebben om deze week te laten slagen. We willen jullie natuurlijk wel wat leren.”

Daarom schakelt de school de hulp in van Circus Kunst uit Oosterhout, zij kunnen de kinderen tenslotte wel iets leren.

“We hebben dit jaar twee thema’s die een beetje hand in hand gaan,” vertelt Wensink na de openingsact. “Het draait deze week om het circus en dat doen we uiteindelijk voor de CliniClowns.” De hele week krijgen de kinderen circuslessen waarbij de kinderen van alles leren, van jongleren tot toveren leuke kunstjes om zo een uitvoering samen te stellen. Ze mogen dan optreden voor hun ouders en familieleden. “Iedereen die bij zo’n uitvoering aanwezig wil zijn kan bij de school een entreekaartje kopen voor één euro per stuk en uiteindelijk gaat de gehele opbrengst naar de CliniClowns,” laat Sanne weten.

CliniClowns
De cheque wordt op vrijdag overhandigd aan een ambassadeur van CliniClowns, tussen verschillende optredens van de kinderen door. CliniClowns zorgen voor veerkracht en verlichting bij zieke en gehandicapte kinderen én mensen met dementie. Dit doen ze met verbeeldingskracht en persoonlijk contact. Een beetje verbeelding doet wonderen.

LEES OOK: Team K-G-O haal super bedrag op voor KikaRun

En bij een circus hoort natuurlijk ook een tent. In de video hieronder zie je hoe de leerlingen van groep 8 op bijzondere wijze de circustent uitvouwen.

Onder de video zijn meer foto’s te vinden van de opening

Reacties