Windfonds Krammer deelt weer cheques uit

30 jun 2023, 7:32 Nieuws
foto
Op dinsdag 27 juni was het weer zover. Windfonds Krammer overhandigde cheques om projecten in de omgeving mede te financieren.
Voor de gelegenheid waren de vertegenwoordigers uitgenodigd bij Windpark Krammer. “Mooi dat de projecten zo variëren,” vindt voorzitter Henk Gravestein. “We hebben ook uit de hele omgeving die in aanmerking komt mooie aanvragen ontvangen. Ik ben blij dat we zo ons steentje kunnen bijdragen aan de projecten.”
In totaal hebben zeven projecten een cheque gekregen vanuit het windfonds. Het bedrag van de cheque is een deel van de financiering die nodig is voor een project. De rest moet de organisatie zelf bijleggen. Ook op Goeree-Overflakkee zijn er twee cheques overhandigd, allebei voor Oude-Tonge. Zo krijgt de dorpsraad een bedrag van bijna 3000 euro voor bloembakken in de dorpskern. En de Oranjevereniging krijgt iets meer dan 2000 euro voor feestverlichting tijdens Koningsdag en in de decembermaand.

Zeven projecten

In totaal zijn er dus zeven projecten die een cheque hebben ontvangen. Hieronder het volledige overzicht.
  • Stichting Zonnestraal, een bedrag van € 12.000,-- voor bloemrijke akkerranden en bijenhotels in de omgeving van Bruinisse
  • Dorpsraad Oude- Tonge, een bedrag van € 2.986,68 voor bloembakken in de dorpskern van Oude-Tonge
  • Oranjevereniging Oude-Tonge, een bedrag van € 2.091,78 voor feestverlichting voor de dorpskern ten behoeve van Koningsdag en de decembermaand
  • Bruse Boys uit Bruinisse, een bedrag van € 15.000,-- voor verduurzamen van het clubgebouw
  • NOAD’67 uit St. Philipsland, een bedrag van € 15.000,-- voor verduurzamen verlichting speelvelden
  • Vrienden van ’t Opper uit Bruinisse, een bedrag van 10.475,-- voor een SilverFit Mile (fiets/beweegsysteem)
  • Dorpsraad Bruinisse, een bedrag van € 15.000,-- voor verlichting in de dorpskern in de vorm van een zeeuwse knop
In totaal is er tijdens de voorjaarsronde € 72.553,46 geschonken aan de projecten. “We vinden het belangrijk dat de omgeving meeprofiteert van het windpark. En dat is opnieuw gelukt!”

Nieuwe projecten

Windfonds Krammer is altijd op zoek naar goede projecten om te ondersteunen. Dus heb jij een goed plan rondom welzijn, cultuur of natuur & milieu en valt het plan binnen de postcodegebieden 4310, 4311, 4675, 3244, 3255 of de directe omgeving. Neem dan een kijkje op de website van het windfonds
. Wie weet ben jij de volgende die, om je project te realiseren, zo’n mooi bedrag ontvangt. De deadline voor indienen is jaarlijks uiterlijk 1 oktober en 1 april.