Heinenoordtunnel binnenkort twee weken dicht

18 jul , 9:23 Nieuws
heinenoordtunnel
Google Streetview
Het is inmiddels wel breed bekend dat Rijkswaterstaat bezig is met werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel. Deze werkzaamheden duren nog tot eind 2024.
Ook in juli en augustus staan er werkzaamheden op de planning. De tunnel is dicht van vrijdag 26 juli 22.00 uur tot vrijdag 9 augustus 05.00 uur. Dit geldt voor beide richtingen en het fietspad (boven)langs de tunnel aan de kant van Barendrecht. De fietsbuis van de Tweede Heinenoordtunnel blijft wel open.
Het advies is om zo mogelijk het reisgedrag aan te passen en gebruik te maken van alternatieven. Denk hierbij aan het openbaar vervoer of de fiets. Of werk deze periode vanuit huis, als dat mogelijk is. Ga je toch op pad? Houd dan rekening met omleidingen en een extra reistijd die in de spits kan oplopen tot een uur.
De volledige planning voor 2024 is te vinden op de website van Rijkswaterstaat.

Fietspad 

Ook buiten de tunnel vinden er werkzaamheden plaats. Denk aan de dienstgebouwen en voor de afvoerweg van vrachtwagens die te hoog zijn. Voor deze werkzaamheden, en de veiligheid voor (brom)fietsers, is het nodig om het fietspad dat (boven)langs de tunnel loopt af te sluiten. (Brom)fietsers worden dan omgeleid. De fietsbuis van de Tweede Heinenoordtunnel blijft open.
Het fietspad (boven)langs de tunnel aan de noordzijde (kant Barendrecht) is dicht van vrijdag 26 juli 22.00 uur tot vrijdag 9 augustus 07.00 uur.

Omleiding

De tunnel gaat dus in beide richtingen twee weken dicht. Doorgaand (vracht)verkeer wordt omgeleid via de A15, A16 en de A17 en andersom. Lokaal verkeer van en naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de A16 en de N217 (Kiltunnel) en andersom. De Kiltunnel is in deze periode in beide richtingen tolvrij.
(Brom)fietsers aan de noordzijde (Barendrecht) worden omgeleid via de Zuider Carnisseweg, het Kilpad en Tunnelpad en andersom. (Brom)fietsers aan de zuidzijde (Hoeksche Waard) worden omgeleid via de Blaaksedijk West en het Tunnelpad (fietspad aan de oostzijde langs de snelweg) en andersom.

Verdere afsluitingen 

Later in augustus zijn er nog een aantal nachtafsluitingen en een weekend afsluiting.
  • Van woensdag 28 op donderdag 29 augustus van 00.00 tot 05.00 uur richting Bergen op Zoom
  • Van donderdag 29 op vrijdag 30 augustus van 00.00 tot 05.00 uur richting Rotterdam
  • Van vrijdag 30 augustus 22.00 uur tot maandag 2 september 05.00 uur richting Rotterdam
De Kiltunnel is tijdens deze afsluitingen in dezelfde rijrichting tolvrij.

Philipsdam

Maar dat is nog niet alles. In juli en augustus is ook de Philipsdam afgesloten voor groot onderhoud. Van 5 tot en met 25 juli en van 12 augustus tot en met 2 september wordt er gewerkt aan de burg. Over deze werkzaamheden is in dit artikel meer informatie te vinden.
  • Wil je niets missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en/of volg ons op Facebook!
  • Wil je adverteren op deze website? Bekijk dan hier de mogelijkheden.