kampioenskansen in eigen hand na winst op Kogelvangers

Foto: DBGC

DBGC heeft zaterdag met moeite gewonnen van Kogelvangers. De ploeg van trainer Richard Elzinga versloeg de stugge tegenstander uit Willemstad met 1-0, om vervolgens te horen dat concurrent Hellevoetsluis met dezelfde cijfers had verloren van DFS. Dat betekent dat DBGC de kampioenskansen nu in eigen hand heeft.

De wedstrijd tegen Kogelvangers werd geen duel dat mensen zich lang zullen herinneren. De ploeg van oud-profvoetballer Henk Vos bleek net als in de uitwedstrijd een lastig te bespelen tegenstander voor DBGC, dat met name in de openingsfase niet aan voetballen toekwam en moest toezien hoe Kogelvangers de betere kansen kreeg. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam DBGC wel iets beter in het spel, maar tot heel grote kansen leidde dat niet. 0-0 was dan ook de ruststand.

Na de rust, waarin trainer Elzinga zijn mannen even wakker schudde, kwam DBGC beter voor de dag. Invaller Joran Maliepaard testte met een afstandsschot al snel de doelman, die de poging van de invaller met moeite tot corner verwerkte. Niet veel later moest de keeper het antwoord schuldig blijven op een vrije trap van Bas Abresch, die via de onderkant van de lat in het doel verdween: 1-0.

Beelden DBGC – Kogelvangers

https://youtu.be/y6-Kx3gxqj0

Hierna behield DBGC het betere van het spel, maar het slaagde er niet in om de veilige 2-0 te maken. Kogelvangers probeerde met veel passie, inzet en hoge ballen naar de spitsen nog iets te bewerkstelligen, maar de verdediging van DBGC had – zoals wel vaker de laatste weken – de zaken uitstekend op orde. Doelman Bas Steensma kwam eigenlijk geen moment in de problemen, waardoor hij voor de derde wedstrijd op rij de nul hield.

De opluchting na afloop was groot; ondanks het matige spel hield DBGC toch drie punten over aan het duel. Drie zéér belangrijke punten, zeker toen bekend werd dat Hellevoetsluis had verloren. Wint DBGC de twee inhaalwedstrijden, dan komt het twee punten boven Hellevoetsluis en staat het bovenaan. Daar durft echter nog niemand aan te denken, want eerst wacht nog het belangrijke paasweekend, met daarin de wedstrijden tegen Den Bommel (zaterdag 4 april, 14.30 uur, uit) en NOAD ’67 (maandag 6 april, 14.30 uur, thuis).  Hellevoetsluis komt alleen op zaterdag in actie en gaat dan op bezoek bij Duiveland.

Opstelling DBGC: Bas Steensma, Jordy Buijs, Mike Jacobs, Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar, Bas Abresch, Micha Moerenhout, Tim Mackloet, Thijs Tromp, Wilko Pulleman (46. Joran Maliepaard), Jeroen Sep.

Lees ook: Goldfish: Samen maken we er een mooi geheel van

 

Reacties