Albert Heijn in actie voor Voedselbank

Foto: Sam Fish

Albert Heijn Sommelsdijk, Ouddorp en Middelharnis kwamen afgelopen weekend in actie voor de Voedselbank als onderdeel van een landelijke actie onder deelnemende Albert Heijn filialen. Mensen konden boodschappen doen en zelf bepalen of ze iets achterlieten in de daarvoor bestemde boodschappen karretjes.

Door Sam Fish

“Hoe meer mensen mee doen met de actie, hoe leuker de Pasen wordt voor een hoop mensen,” zegt Sander Plukaard, assistent supermarktmanager bij de Albert Heijn in Sommelsdijk. “We hebben zelf al een boodschappenwagen volgeladen voor de voedselbank en we hopen op die manier de klanten ook aan te steken. Een goed voorbeeld doet volgen, hopelijk. De actie liep officieel alleen van vrijdag 23 tot en met zaterdag 24 maart, maar wij hebben nog anderhalve week ervoor geplakt zodat we zeker weten dat iedereen kan genieten tijdens de komende Paasdagen.”

De wagens, die neergezet zijn bij de kassa’s, worden volgeladen met houdbare producten als thee, beschuit, afbakbroodjes en ontbijtkoek. “Om extra aandacht te vragen voor de actie hebben we het eerste schap bij binnenkomst ook ingericht met houdbare producten die makkelijk gedoneerd kunnen worden met daarnaast onze zelf gevulde kar en een briefje met wat uitleg over de actie,” legt Sander uit. “Dat schap is natuurlijk maar een voorbeeld van wat er allemaal gedoneerd kan worden, in principe kan alles gedoneerd worden dat lang houdbaar is. Dan weet je zeker dat de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank ook kunnen genieten de komende dagen en dat ze geen producten hoeven weg te gooien. Dat zou zonde zijn.”

LEES OOK: De nieuwe raadsleden zijn geïnstalleerd!

“Namens alle mensen van de voedselbank, zowel de vrijwilligers als de mensen die wij elke week helpen, kan ik zeggen dat dit een geweldige actie is,” zegt Jaap Bakelaar. “Het is de eerste keer dat er zo’n grootschalige actie is voor de voedselbank, verspreid door heel Nederland, maar als ik zie wat het oplevert, hoe groot het succes is van de actie, dan denk ik toch wel dat dit niet de laatste keer is. Gelukkig krijgen we van de Albert Heijn het hele jaar wel veel producten binnen, maar een actie als deze voelt toch wel goed.”

Voedselbank
Op Goeree-Overflakkee zijn 76 gezinnen afhankelijk van de hulp van de voedselbank, wat gelijk staat aan zo’n 187 mensen. Deze mensen krijgen elke week een pakket vol gevarieerde producten die worden samengesteld door ruim 70 vrijwilligers.

De voedselbank is altijd op zoek naar extra handjes, maar er wordt een extra oproep gedaan voor een parkeerwachter. “We hebben best wat parkeerruimte, maar mensen zetten de auto maar ergens neer en dan kan niemand meer weg. Het zou handig zijn als we een parkeerwachter zouden hebben die alles een beetje begeleidt op het buitenterrein,” legt Jaap Bakelaar uit. Aanmelden voor deze functie kan door een e-mail te sturen naar [email protected]. “Ook voor ander vrijwilligerswerk mogen mensen een mailtje sturen, we kunnen altijd wel wat hulp gebruiken.”

Reacties