J.C. van Gent wint appelwedstrijd

Foto: Sam Fish

Openbare basisschool de J.C. van Gent heeft de appelwedstrijd van de Albert Heijn gewonnen.

Door Sam Fish

“We konden stickers verdienen bij het kopen van een zak appels bij de Albert Heijn. Deze stickers hebben we verzameld op een poster en de poster hebben we ingeleverd bij de winkel in Sommelsdijk,” vertelt juf Dianne samen met de kinderen van groep 1 en 2. “En wij hebben de meeste stickers verzameld. Wel 48!”

Met het verzamelen van de appelstickers hebben de J.C. van Gent-kinderen een cheque gewonnen ter waarde van € 250,-. De kinderen leggen uit dat ze met dat geld speelgoed mogen kopen voor op het plein. “Alleen voor mij!” zegt één van de kinderen. “Nee, dat geld is voor alle kinderen die hier op school zitten, want we hebben allemaal mee gespaard,” legt Dianne aan hem uit. “Geld voor buitenspeelgoed komt altijd wel goed terecht, dus we gaan eens iets moois uitzoeken.”

De cheque werd overhandigd door Rianne Janssen, supermarktmanager van de Albert Heijn aan de Dorpsweg in Sommelsdijk, samen met Bob van Nimwegen, teamleider op de afdeling verkoopklaar. “De actie is in Middelharnis gewonnen door basisschool de Vliegers, ook zij hebben een mooie cheque mogen ontvangen,” laat Rianne weten. “De scholen konden vier weken lang appelpunten sparen die te vinden waren op elke zak zoete kleine appeltjes en Elstart appels.”

LEES OOK: Vrijwilligers gezocht voor een uurtje gezelligheid per week

“Het is de ambitie van Albert Heijn om het meest geliefde en gezondste bedrijf van Nederland te zijn,” zegt Rianne. “Deze lokale activiteit past perfect binnen die ambitie; we willen kinderen stimuleren om een gezond tussendoortje te nemen en lekker buiten te spelen. Dit is een hele leuke manier om dat te doen.”

Reacties

Cookieinstellingen