Vrijwilligers gezocht voor gezelligheid

Foto: Stichting ZIJN

Doet u graag iets voor een ander? Stichting ZIJN is op zoek naar mensen die het enthousiaste team van vrijwilligers willen versterken. Eén uurtje per week of veertien dagen kan al heel veel goeds doen.

Stichting ZIJN is een welzijnsorganisatie die o.a. het welzijnsadvies voor kwetsbare mensen en mantelzorgers op Goeree Overflakkee verzorgt. Mantelzorgers hebben soms even tijd voor zichzelf nodig om nieuwe energie op te kunnen bouwen. Daarom is Stichting ZIJN regelmatig op zoek naar vrijwilligers die de mantelzorgers of eenzame ouderen willen ondersteunen. U kunt zich bij ons opgeven als vrijwilliger. Bij de match wordt altijd gekeken naar uw persoonlijke interesses en mogelijkheden.

Dirksland
Er wordt gezocht naar iemand die kan wandelen met een dame van 97 jaar die erg slechtziend is. Mevrouw wandelt met een rollator. Ook zou ze het fijn vinden als deze vrijwilliger af en toe zou willen voorlezen uit de krant of ander blad.

LEES OOK: Lezen en zingen met The Kik-zanger Dave von Raven

Ook zoeken ze nog iemand in de omgeving van Dirksland die een rolstoel kan duwen voor een mevrouw van 80 jaar. Ze wil graag naar buiten om te wandelen. Mevrouw zou het fijn vinden als er iemand met haar mee liep om een boodschapje te halen en gelijk een gezellig praatje te maken.

Ouddorp
Ze zoeken iemand die langs kan gaan bij een leuke dame van eind 80. Sinds haar man is overleden is ze eenzaam terwijl ze juist zo houdt van gezelligheid. Wie gaat er bij deze mevrouw geregeld op visite om koffie te drinken want praten doet mevrouw graag. Algemeen

Verder is Stichting ZIJN op zoek naar mensen die een beetje handig zijn met de computer om ouderen te helpen met het gebruik van de computer in het digi-café in Middelharnis op woensdagmorgen. Dit digi-café is in de bibliotheek.

Wie kan (éénmalig) helpen op woensdag 11 april, op de inspiratiedag voor mantelzorgers, door iets te vertellen over handlettering en hen hierbij te helpen? Graag willen we de mantelzorgers hiermee aan de slag laten gaan. Voor materiaal wordt gezorgd.

Wilt u wat tijd vrijmaken om een ander te helpen, dan kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN, Doetinchemsestraat 27 3241 AA Middelharnis, contact: 0187-641344 – email: [email protected]

Reacties