Help Riek aan haar driewielzitfiets

Foto: Sam FIsh

Op Facebook is de actiepagina van Riek Verschut misschien al wel een paar keer voorbij gekomen. Ze wil namelijk graag revalideren na jaren van medische missers en operaties.

Het begon allemaal zo’n vier à vijf jaar geleden toen Riek pijn kreeg. Op foto’s was de oorzaak niet te vinden en voor dokters was het al snel duidelijk dat het tussen haar oren zat. “Ze verklaarden me bijna letterlijk voor gek, ze wilden me zelfs in dezelfde inrichting stoppen als waar die moordenaar van Anne Faber zat,” vertelt Riek. “Ik ben naar meerdere klinieken en dokters geweest, maar het leek wel of iets tegen mij werkte. Iedereen zei dat het in mijn hoofd zat. Uit eindelijk ben ik terecht gekomen bij de Sint Maartens Kliniek in Woerden en daar bleek uit foto’s dat mijn heupen bot op bot waren, compleet versleten. Binnen drie maanden had ik twee nieuwe heupen.”

Eind goed, al goed, zou je bijna denken, maar zo makkelijk ging het niet. Ze woonde een tijdje in Nieuw-Rijssenburgh om te revalideren. “Ik kreeg geen fysio, ik werd niet goed geholpen, het eten was smerig en paste totaal niet bij het dieet dat ik nodig had om aan te sterken. Het is te bizar voor woorden. Ze waren er nog steeds van overtuigd dat het in mijn hoofd zat,” vertelt ze. Maar Riek geeft niet op. Ze regelde goed eten van BijElles, ze ging zelf achter een fysiotherapeut aan en zo zorgde ze ervoor dat ze sterker werd en weer naar huis kon. “Fysiotherapeut Niek Terhorst heeft mij er weer bovenop geholpen bij Bfit, Ik was toen net thuis en mede door zijn positieve benadering ben ik er weer bovenop gekomen,” vertelt Riek blij.

LEES OOK: Veranderingen naar City Center Goeree-Overflakkee

Inmiddels is ze niet meer rolstoelafhankelijk, maar door alle medicatie zijn haar evenwicht en kracht enorm aangetast. “Ik kan op dit moment 100 meter lopen, dus boodschappen doen is al lastig,” zegt ze. Maar ze heeft al de perfecte oplossing gevonden. “Ik wil graag een driewielzitfiets, want een normale fiets doet te veel pijn en het derde wiel heb ik nodig voor het evenwicht. Die fiets helpt ook meteen bij het revalideren omdat het mijn beenspieren weer aansterkt.”
Ze maakte een actiepagina aan met haar verhaal waar mensen haar konden helpen. De fiets kost namelijk bijna 8000 euro. “Wij kunnen niet zomaar een fiets weggeven,” zegt Jelle Kooiman van Akershoek fietsen in Ouddorp. “Maar toen ik haar verhaal hoorde wilde ik wel graag iets doen om haar te helpen. Mijn eerste idee was een tweedehandsfiets, dat is weer stukken goedkoper, natuurlijk, maar dat is niet praktisch. Deze fietsen worden per persoon op maat gemaakt en een tweedehandsfiets past dus niet bij Rieks lichaam. Daarnaast heeft ze dan ook geen garantie meer op de fiets. Ik besprak het verhaal met mijn baas en eigenaar Kees en hij was het met mij eens. We kunnen het niet gratis doen, maar we hoeven er ook niet aan te verdienen. En als we nu een deal kunnen sluiten met Van Raam, waar de fiets vandaan komt, dan kan het misschien zelfs nog iets goedkoper. Maar het blijft een hoop geld.”

De actiepagina heeft op dit moment 565 euro opgehaald voor de nieuwe fiets van Riek. “Als we met zijn allen de koppen bij elkaar steken en als iedereen een kleine donatie doet, al geeft iedereen maar één euro, dan uiteindelijk halen we een prachtig bedrag op en krijgt Riek haar fiets die ze zo hard nodig heeft,” aldus Jelle. Doneren kan op www.doneeractie.nl/driewielzitfiets-voor-revalidatie/-4520.

Reacties