Veranderingen naar City Center GO

Foto: Sam Fish

Tijdens de najaarsvergadering van Bedrijveninvesteringszone (BIZ) City Center Goeree-Overflakkee, die op dinsdagavond 21 november plaatsvond in het Diekhuus in Middelharnis, werden de toekomstplannen voor het City Center besproken.

Zo heeft de gemeente onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en de wensen die er leven bij diverse belanghebben. Een van de uitkomsten is het autoluw maken van de Nieuwstraat. Het gaat om het gedeelte van de viswinkel en BijElles, aan de kant van de bibliotheek en de PLUSmarkt mogen wel auto’s blijven rijden. De paarkeerplaats blijft, er komen meer mogelijkheden voor de winkels en het terrein wordt geschikt gemaakt voor een mogelijke weekmarkt. In 2018 wordt er gestart met een pilot om te zien hoe er gereageerd wordt op de autovrije-straat.

Voor het Spuiplein ligt ook een plan klaar voor nieuwe woningen, maar met behoud van de bestaande parkeerplaatsen. De bedrijven waarvan de achterkant van de panden gevestigd zijn aan het plein zullen worden opgeknapt zodat alles er wat aantrekkelijker uit komt te zien. De gemeente en de ondernemers gaan in gesprek over de mogelijkheden.

LEES OOK: Mistery shoppers vinden City Center GO ouderwets

Daarnaast zijn er ook op zeven plekken in het City Center plattegronden geplaatst waarop alle winkels te vinden zijn. Deze borden worden elk jaar geüpdatet.

Veiligheid
Buiten de herstructurering van het City Center wordt ook de beveiliging verbeterd. Zo wordt er de komende periode meer geld uitgetrokken voor beveiligingscamera’s en krijgen alle winkeliers een soort meetlatje voor op de deur zodat ze bij de eventuele beschrijving van een mogelijke dader de lengte kunnen doorgeven aan de politie.
Uit een enquête die verspreid is onder de winkeliers kwam namelijk naar boven dat een groot deel zich niet veilig voelt als zij in het donker moeten afsluiten. Daar komt dus gelukkig verandering in.

Reacties