En de genomineerden zijn…

Foto: Pixabay

De gemeente Goeree-Overflakkee waardeert de inzet van alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties die het eiland rijk is.

Begin 2018 worden de Meer dan handen vrijwilligersprijzen – een initiatief van het ministerie van VWS – uitgereikt. Per gemeente mogen hiervoor drie vrijwilligersorganisaties en één vrijwilliger worden voorgedragen.

Inwoners dragen kanshebbers voor
Inwoners konden vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties aanmelden waarvan zij vonden dat deze in aanmerking moesten komen voor landelijke aandacht, een geldprijs en inhoudelijke ondersteuning. De ontvangen aanmeldingen zijn geteld en beoordeeld. Via de website www.goeree-overflakkee.nl/vrijwilligersprijzen kan tot maandag 4 december gestemd worden.

Breng uw stem uit 
De vrijwilliger met de meeste stemmen wordt als kanshebber voorgedragen voor de VriendenLoterij Passieprijs. Daarnaast maakt de vrijwilliger kans op een reischeque ter waarde van € 1.000,- (juryprijs) of € 500,- (publieksprijs). Inwoners kunnen stemmen op:

  • Ammy van der Weide van Wezel, vrijwilliger bij Goed voor Goed en Cura Mare (Nieuw Rijsenburgh)
  • Peter Wagemaker, vrijwilliger bij Twirlvereniging Vivace
  • Tannie van Eck, vrijwilliger als Taalmaatje

LEES OOK: Wethouder Van der Vlugt vervangt eerste armatuur in Oude-Tonge

De vrijwilligersorganisatie met de meeste inwonersstemmen en twee door de gemeente gekozen vrijwilligersorganisaties maken kans op € 5.000,- (juryprijs) of € 2.000,- (publieksprijs) én een training vrijwilligersmanagement. De gemeente Goeree-Overflakkee heeft op basis van de inzendingen gekozen voor Hospice Calando in Dirksland en Poppodium Jailhouse in Middelharnis. Inwoners kunnen stemmen op vijf vrijwilligersorganisaties:

  • Stichting Omloop Goeree-Overflakkee
  • Stichting Steunpunt Voedselbank Goeree-Overflakkee
  • De Vliegende Brigade van NLGO
  • Goed voor Goed
  • Kika Goeree-Overflakkee

Meer informatie over de kanshebbers
Op de gemeentelijke website www.goeree-overflakkee.nl/vrijwilligersprijzen is meer informatie te vinden over de geselecteerde vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Via deze pagina kunt u uw stem uitbrengen. Heeft u uw keuze al gemaakt? Dan kunt u ook direct stemmen via https://nl.surveymonkey.com/r/vrijwilligersprijzen.

Uitreiking prijzen
Vanaf 7 december 2017 kan via de landelijke website www.vrijwilligersprijzen.nl op alle aangemelde projecten worden gestemd voor de publieksprijs. Op 2 februari 2018 worden de juryprijzen uitgereikt tijdens een landelijke manifestatie waarvoor ook de staatssecretaris van VWS wordt uitgenodigd.

Reacties