Lezing Fotografie versus Schilderkunst

Foto: KCE

Stichting Kunst en CultuurEducatie (KCE) Goeree-Overflakkee organiseert op dinsdagavond 24 maart een lezing van kunstenaar Jan Roedoe over Fotografie versus Schilderkunst in Sommelsdijk.

Halverwege de 19e eeuw verdrong de fotografie het werk van veel beeldende kunstenaars, met name dat van de schilders en tekenaars. Een realistische weergave met tekenstift en penseel werd nu overgenomen door de lens en de gevoelige plaat.
De beeldende kunstenaars moesten een ander bestaan opbouwen of met hun middelen èn een andere werkwijze het grote publiek gaan boeien. Creativiteit werd een belangrijker component dan het kundig realistisch kunnen weergeven.

Lees ook: Zakelijke overwinning op Kruiningen

De fotografie zelf ontwikkelde zich snel dankzij het feit, dat echte beelden van waar ook ter wereld grootschalig konden worden verspreid. Maar ook hierin kwam verandering door de komst van de elektronische communicatie.

Tijdens deze avond wordt de relatie tussen schilderkunst en fotografie in chronologische volgorde uiteengezet, waarbij met name de mogelijkheden en onmogelijkheden van beide technieken op creatief gebied worden belicht met een voorzichtige kijk in de toekomst voor beide vormen van beeldvorming.

Op dinsdag 24 maart 19.30-21.30 zal kunstenaar Jan Roedoe deze lezing gaan verzorgen in de Remonstrantse Kerk, Voorstraat 35 te Sommelsdijk. De kosten bedragen € 5,- per persoon inclusief consumptie.

Lees ook: Music4Skin brengt € 1660,- op

Vanwege de verwachte opkomst dient u zich van tevoren aan te melden bij het secretariaat: Ria Zoomers 06 – 41365591. Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de KCE, zoals cursussen, lezingen en muziekavonden, mail naar [email protected] Uiteraard kunt u ook een kijkje nemen op de website www.kcego.nl en ons liken op Facebook.

Reacties