Zakelijke overwinning op Kruiningen

DBGC heeft zonder daar al te veel inspanning voor te leveren drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Kruiningen. De ploeg van trainer Richard Elzinga boekte een zakelijke 2-0 overwinning op de nummer acht van de competitie.

Met de kraker tegen Nieuwenhoorn achter de rug en de ultieme kraker tegen Hellevoetsluis in het verschiet was het de vraag hoe DBGC voor de dag zou komen in het ‘tussendoortje’ tegen Kruiningen. Goed, zo bleek, want de Oude-Tongenaren hadden de wedstrijd vanaf het begin onder controle. Dat resulteerde al snel in kansen voor Wilko Pulleman, die zijn kopbal op fraaie wijze gekeerd zag worden door de keeper, en Jeroen Sep, die met links de lat raakte. Toen de openingstreffer uitbleef, raakte DBGC echter niet in paniek en bleef het geduldig zoeken naar de opening. Die vond het kort voor rust, toen Tim Mackloet een vrije trap op het hoofd legde van Thijs Tromp, wiens kopbal te machtig was voor de doelman: 1-0.

Toen het snel na rust 2-0 werd – Bas Abresch tikte een afgemeten voorzet van Dimri Vogelaar binnen – leek de wedstrijd gespeeld. Net als in de eerste helft had DBGC de organisatie goed op orde en kon Kruiningen slechts een aantal speldenprikjes uitdelen. Als de thuisploeg in het restant van de wedstrijd over wat meer geluk en precisie had beschikt, had de score nog hoger kunnen uitvallen, maar met de 2-0 eindstand had iedereen vrede.

Samenvatting:

Door de winst blijft DBGC in het spoor van koploper Hellevoetsluis, dat met 0-1 wist te winnen bij De Fendert. Het gat met de lijstaanvoerder is nog altijd zeven punten, maar de blauw-witten mogen nog twee wedstrijden inhalen. Aanstaande zaterdag treffen beide teams elkaar in Hellevoetsluis, waar zich vanaf 14.30 uur een absolute kraker zal gaan afspelen. Komt dat zien!

Opstelling DBGC: Bas Steensma, Jordy Buijs, Mike Jacobs, Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar, Mitchell Tdlohreg (90. Jordi Hotting), Bas Abresch, Tim Mackloet, Thijs Tromp, Wilko Pulleman (65. Lars van Es), Jeroen Sep (80. Joris de Vogel).