100% actie in Sommelsdijk

Foto: Sam FIsh

Bestuurders die donderdagavond 23 november Sommelsdijk in- en uitreden via de Dorpsweg keken wel heel raar op toen ze aan de kant van de weg werden gezet door de politie zonder te hoeven blazen.

“We zijn bezig met een actie in het kader van de donkere dagen. We willen u erop attenderen dat er deze maanden meer wordt ingebroken in woningen, doordat er aan de verlichting, of juist het gebrek aan, duidelijk te zien is waar ingebroken kan worden. We proberen die inbraken natuurlijk grotendeels te voorkomen door de straat op te gaan, maar daar hebben we wel alerte mensen voor nodig,” legt één van de buurtpreventieleden uit aan een bestuurder.

“We proberen zo veel mogelijk auto’s staande te houden om mensen wat oplettender te maken. Al is er maar tien procent die zich aanmeldt voor GOalert of de fysieke buurtpreventie, dat zijn toch weer extra leden,” zegt wijkagent Arjan Aarnoudse. “Daarnaast is het ook goed om ons gezicht weer eens te laten zien op een vriendelijke en informatieve manier.”

LEES OOK: Kerstcomité Herkingen komt in actie

Succesvol
Tijdens de actie in Sommelsdijk zijn ongeveer 200 auto’s staande gehouden zodat een team, bestaande uit twee boa’s, drie politieagenten, een motoragent en vijf buurtpreventieleden, informatie kon uitdelen. “Ik had halverwege de avond al drie nieuwe aanmeldingen voor GOalert,” laat Tony Scholts, één van de GOalert-beheerders, weten. “Heel veel mensen laten ook weten dat ze ons zien lopen en dat we goed werk doen. Dat is er leuk om te horen, maar het is nog belangrijker om met zijn allen te zorgen voor een veiligere buurt.”

Donkere Dagen
Van oktober tot april zijn de dagen korter en is het voor inbrekers gemakkelijker om in te breken. Door de alertheid van buurtbewoners, de inzet van buurtpreventieteams en het vaak snelle optreden van de politie bij heterdaad zaken, zijn de inbraakcijfers in 2017 gedaald tot een laagte record op Goeree-Overflakkee. “Iets om trots op te zijn, maar het zou nog leuker als we dat vol kunnen houden of zelfs verbreken. We moeten als inwoners samenwerken, waar je ook woont,” aldus de buurtpreventie.

Aanmelden
Ben je nou geïnspireerd geraakt door deze actie en wil je een bijdrage leveren aan de veiligheid bij jou in de buurt? Dat kan! Alle buurtpreventieteams op Goeree-Overflakkee zoeken nog leden. Er zijn een paar plaatsen waar nog geen team is opgericht, maar met genoeg animo komen die er wel. Aanmelden kan via de website van de gemeente. Liever meedoen via Whatsapp, kijk dan even op de website van GOalert.

Reacties

Cookieinstellingen