Stadswandeling Delft en Delfts Blauw schilderen

Foto: KCE

De Stichting Kunst- en Cultuureducatie (KCE) organiseert diverse cursussen, lezingen en concertreizen.  Ditmaal organiseert zij op zaterdag 11 april een bustocht naar Delft onder leiding van Frank Swagemakers.

Delft is een schitterende stad die de bezoeker veel te bieden heeft. Naast de oude binnenstad met de vooral 16e en 17e eeuwse architectuur is Delft een stad met een grote historie. In de Nieuwe Kerk liggen de meeste Oranjes begraven en bevindt zich het praalgraf van Willem van Oranje. In de Oude Kerk ligt o.a. Johannes Vermeer begraven.

Lees ook: Er is deze week een hoop te doen in het Diekhuus!

Onder leiding van Frank Swagemakers wordt een stadswandeling gemaakt door de historische binnenstad met aandacht voor de verschillende bouwstijlen.

In Delft brengen we een bezoek aan het Prinsenhof.  De plaats waar Willem van Oranje werd vermoord. Onlangs is de moord forensisch onderzocht; het museum toont u het resultaat. Het Museum Prinsenhof toont een prachtige collectie Hollandse meesters en een collectie Delfts Blauw uit het verleden en het heden.

En voor diegene die interesse heeft is er een workshop “Zelf Delfts Blauw schilderen” onder begeleiding van een kunstenaar/keramist. Het beschilderde materiaal (modern, bijv. een patatzak, of klassiek, bijv. vaasvormen) wordt na beschildering voor u geglazuurd en afgebakken.

Lees ook: Nederlandse rockband Di-Rect speelt op Oranjepop in Dirksland

Daar het kort dag is verzoeken wij u zo snel mogelijk u aan te melden voor deze dagtocht. Vol is vol. De kosten voor deze dag naar Delft bedraagt € 49,50, – p.p. incl. busreis, entree, rondleiding. Aanmelden of  informatie bij Ria Zoomers 06 – 41365591

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de KCE, zoals cursussen, lezingen en muziekavonden, mail naar [email protected]. Uiteraard kunt u ook een kijkje nemen op de website www.kcego.nl

Lees ook: Symposium over behandeling gebroken heup

Reacties