Deze week in het Diekhuus

Foto: Sam Fish

Er is deze week weer een hoop te doen in het Diekhuus in Middelharnis. We hebben alle activiteiten voor u op een rijtje gezet.

Koningsdag in Nederland
Op woensdag 11 maart speelt Toneelgroep Stad het stuk ‘Koningsdag in Nederland’ in het Diekhuus in Middelharnis. De voorstelling is te zien in de Rabobankzaal om 20.15 uur. Kaarten hiervoor kosten € 9,- per persoon.

Lees ook: Nederlandse rockband Di-Rect op Oranjepop in Dirksland

Alles was enigszins bruikbaar is wordt door Sjef in zijn kraam uitgestald. Het is immers vrijmarkt en dat is een mooie gelegenheid om van de rommel af te komen. Een lastige bijkomstigheid is het bezoek van de zuster van Truus. Maar er zijn meer gasten die Sjef liever kwijt dan rijk is.

20150311_afb_Stadstoneel

The Missing Picture
In de Rabobankzaal wordt op donderdag 12 maart de film ‘The Missing Picture’ gedraaid. Deze begint om 20.00 uur. Kaarten hiervoor kosten aan de kassa € 7,- (Leden en CJP € 5,50) en als u reserveert via de site betaalt u een halve euro minder.

Lees ook: Symposium over behandeling gebroken heup

Oorlog en onderdrukking staan misschien ver van ons bed, maar er een beeld bij vormen is niet moeilijk. Zelfs bij het Cambodja van de jaren zeventig, ook al is daar nauwelijks beeldmateriaal van. Toch ontbreken er stukken voor de buitenstaander, laat regisseur Rithy Panh zien. Met deze indringende film visualiseerde hij zijn eigen herinneringen. Een obscure geschiedenis komt zo iets dichterbij.

22 Jump Street
Op zaterdag draait er weer een andere film in de Rabobankzaal. Om 20.00 uur begint daar de film ’22 Jump Street’ van regisseur Phil Lord en Chris Miller. Kaarten voor deze film kosten € 7,- aan de kassa (Leden en CJP € 5,50) en als u reserveert via de site betaalt u een halve euro minder.

Lees ook: CuraMare doet tijdens NL Doet

Nadat ze hun weg door de middelbare school hebben gevonden, vinden er grote veranderingen plaats voor officieren Schmidt (Jonah Hill) en Jenko (Channing Tatum) als ze dit keer undercover gaan op een plaatselijk college. Maar wanneer Jenko zijn verwante ziel tegenkomt in het footballteam en Schmidt infiltreert bij de kunstclub, beginnen ze hun partnerschap in twijfel te trekken. Het is aan hen de taak om niet alleen de zaak op te lossen, maar ook om beproevingen te doorstaan die zullen aantonen of ze een ‘volwassen’ relatie kunnen aangaan. Als de twee adolescenten kunnen uitgroeien tot ‘echte’ mannen, zou deze studententijd misschien wel het beste kunnen zijn dat hen ooit is overkomen.

Veronique Sodano
De week wordt afgesloten door cabaretier Veronique Sodano met haar voorstelling ‘Sexy’. Zij zal optreden in de Rabobankzaal om 20.15 uur. Het is bij deze voorstelling mogelijk om vooraf in de Foyer te dineren. Het arrangement bestaat uit een driegangenmenu en wordt verzorgd door ‘Bij Elles’. De kosten hiervoor zijn € 26,- per persoon en het menu wordt opgediend om 18.00 uur. De kaarten voor de voorstelling zelf kosten € 15,50 per persoon en zijn te bestellen via de website van het Diekhuus.

Lees ook: Poteravond brengt € 2000,- op voor Kika

Veronique is een lekker wijf! Dat is soms een zware last om te dragen (maak daar maar twee van), maar hé, iemand moet het doen! Gelukkig is ze ook nog super grappig, de beste zangeres van dit moment en buitengewoon bescheiden. De derde One Woman show van Diva* Sodano is een explosie van muziek, feelgood cabaret en spontane interactie waarin ze o.a. op zoek gaat naar antwoorden op de grote vragen des levens als: “Waartoe zijn wij hier op aarde en waarom is Jan Mulder nog zo veel op televisie.”

Veronique is een vrouw van uiterste; gaat van druk, overweldigend, snel pratend met veel armgebaren naar klein en melancholisch. Probeert haar Italiaans temperament te verenigen met Hollandse nuchterheid en dat lukt… maar meestal niet.
Specialiteiten: kan je opvrolijken en ontroeren in dezelfde zin en natuurlijk spaghetti bolognese.

Lees ook: Flakkeese Dagen kaarten nu te koop

P.S. Mensen met hartritmestoornissen kunnen beter niet vooraan komen zitten.
P.P.S. Heeft u behoefte aan hartritmestoornissen kom dan vooral vooraan zitten.

2015 03 15 afb1 hr Veronique Sodano

Reacties