Deze week in het Diekhuus

Foto: Sam Fish

Er is deze week weer een hoop te doen in het Diekhuus in Middelharnis. We hebben alle activiteiten voor u op een rijtje gezet.

Lucia de B.
Op woensdag 25 en donderdag 26 februari draait in de Rabobankzaal van het Diekhuus de film Lucia de B. van regisseur Paula van de Oest. Deze film wordt vertoont in samenwerking met de bibliotheek. De film is een drama over het waargebeurde verhaal van Lucia de Berk, de verpleegster die zes jaar gevangen zat wegens een onterechte veroordeling tot levenslang.

Judith is een jonge en ambitieuze parketsecretaris die het dossier van Lucia de B. op haar bureau krijgt. Lucia is een eigenzinnige verpleegster die argwaan wekt als ze voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar sterfgeval betrokken is. Een baby van slechts een paar maanden oud. Het ziekenhuis schakelt de politie in. Het onderzoek naar de ‘Engel des Doods’, zoals de pers haar noemt, is zwaar. Ze heeft geen sporen achtergelaten en weigert met de rechercheurs te praten. Op grond van een bloedtest wordt ze uiteindelijk veroordeeld tot levenslang voor vier moorden en drie pogingen ertoe. Kort hierna worden er echter vraagtekens gezet bij de betrouwbaarheid van de test en Judith begint te twijfelen.

De film begint op beide dagen om 20.00 uur en kost € 7,- aan de kassa (Leden en CJP € 5,50).

Lees ook: Bingomiddag in Wijkcentrum Middelharnis

Theatergroep SPIEGEL(T)JE
Op vrijdag 27 en donderdag 28 februari speelt theatergroep SPIEGEL(T)JE twee toneelstukken in de Rabobankzaal. Kaarten hiervoor zijn uitsluitend verkrijgbaar via de website en kosten € 10,- per stuk. De avondvoorstellingen beginnen op 20.15 uur. Zaterdagmiddag is er om 14.00 uur een extra voorstelling.

‘Laatste voorstelling’ is geschreven door Robert Scherjon. Vergeetachtigheid is een bekende kwaal van het ouder worden. Voor een toneel-speler is dat dubbel zo erg. Zijn geheugen is zijn werkkapitaal. Diederik Klein, een oudere acteur, merkt dat hij steeds meer moeite heeft met het onthouden van zijn teksten. Wordt dit zijn laatste voorstelling?

Na de pauze wordt het stuk ‘Ludwig’ opgevoerd, geschreven door Guus Kok. Wenen haalt weer opgelucht adem nu Napoleon is verslagen. Het aankomende congres van Wenen wordt omgeven door feesten en daar mag Beethoven niet ontbreken. Beethoven worstelt met de vraag of hij een optreden nog wel aankan. Vanaf 1798 openbaart zich een doofheid die hij voor zijn omgeving verborgen probeert te houden. Inmiddels is de kwaal zo verergerd dat hij niet meer in staat is in het openbaar op te treden en een normaal sociaal leven te leiden.

Lees ook: About Today geeft voorproefje van nieuwe EP

Reacties

Cookieinstellingen