About Today geeft voorproefje nieuwe EP

Foto: Sam Fish

De deels Flakkeese band About Today gaf op zaterdagavond 21 februari een voorproefje van hun nieuwe EP in het JAC aan de Molenweg in Middelharnis en ze hebben er een feestje van gemaakt!

Paper Tapir mocht het publiek om elf uur al wat vermaken. De zaal was nog niet helemaal vol, mede door de popquiz die werd gehouden in het Diekhuus. Veel bezoekers, maar ook vrijwilligers van Jailhouse deden daaraan mee. Vandaar ook het besluit om wat later te beginnen. “Zo kunnen de mensen die meedoen aan de quiz, toch nog naar de bandjes komen kijken”, aldus de organisatie.

Rockduo Paper Tapir warmde de zaal op met hun fuzzy garagepunk. En hoewel het nog niet druk was, deed het publiek lekker mee. Er werd na afloop zelfs gevraagd om een toegift en de twee muzikanten gaven die maar al te graag.

Lees ook: Gemeenteraad unaniem over toekomstvisie GO

Rond kwart voor twaalf begon de zaal al redelijk vol te lopen, About Today zou om middernacht beginnen. Bezoekers laten weten dat ze goede herinneringen hebben aan de band. “Ze maken goede muziek en ze spelen echt heel lekker samen”, vertelt een van de bezoekers. En dat klopt ook. De bandleden zijn zichtbaar goed op elkaar ingespeeld. De muziek die ze maken is een feest voor de oren. De tekst is verstaanbaar en heeft de potentie tot meezingen. En dat is voor het grote publiek een pro.

About Today wordt op hun website omschreven als Alternatieve Rock dat is gebaseerd op rijke harmonieën, goede melodieën en veel energie. Muzieksite 3voor12 doopte de band zelfs tot ‘Death Cab For Cutie on steroids’. De band heeft eerder al het podium mogen delen met de Handsome Poets, The Deaf en A Silence Express.

Het publiek geniet zichtbaar van de nieuwe nummers die binnenkort op hun nieuwe EP te horen zijn. En met hun optreden in het JAC blijkt ook wel dat ze al enige ervaring hebben voor het grotere publiek. Het is zeker wel een band die groot zou kunnen worden in Nederland.

De EP komt binnenkort uit, maar een aantal liedjes zijn alvast te horen op de website van de band abouttoday.net. About Today zal ook spelen op de Flakkeese Dagen.

Lees ook: De charme van Goeree-Overflakkee op nationale televisie

Reacties