PostNL verdwijnt deels van Flakkee

Foto: Sam Fish

Geen zorgen, de post wordt nog steeds rondgebracht, de brievenbussen blijven staan en de pakketjes zijn nog steeds af te halen en geven bij de Primera.

Voor de meeste mensen op Flakkee zal er niets veranderen, maar voor veel mensen verdwijnt er een baan. Het voorbereidingscentrum aan de Prutweg in Sommelsdijk, in de loods van Van Lint Autoschade, verhuist namelijk naar Rhoon. En niet alleen Flakkee heeft hier last van, ook de vestigingen van Hellevoetsluis, Rosendaal en Numansdorp worden verplaatst.

De nieuwe locatie is een tijdelijke opvang. Over anderhalf jaar verhuist alles en iedereen door naar Rotterdam. Dit gebeurt allemaal omdat de hoeveelheid post blijft krimpen. “Het kan gewoon geregeld worden dat postbezorgers hun eigen wijk kunnen bezorgen. Zij kunnen hiervoor solliciteren. Als zij dit niet doen krijgen ze een wijk in Rhoon toegewezen”, vertelt een woordvoerder van PostNL aan de werknemers tijdens een informatieochtend in juli. “Deze maatregelen zijn nodig voor een financieel gezonde toekomst van ons bedrijf”.

LEES OOK: Stem op de Rabobank Cultuurprijs!

Een van de werknemers van PostNL is Wendy Baan (24). “Ik werk al sinds mijn zestiende bij PostNL, zowel bezorgen als het voorbereiden binnen. Ik heb nog een tijdje aangetekende poststukken rondgebracht”, vertelt ze. “Het voelt raar dat ik straks ineens niet meer hoef voor te bereiden. Ik kan zonder auto niet mee naar Rhoon, want als ik met het openbaar vervoer ga kom ik pas aan als mijn dienst erop zit. Het vroege opstaan zal ik niet missen, maar mijn collega’s wel. Ik ken sommige mensen al sinds ik hier ben begonnen, dat is een lange tijd. Ik vond het altijd een hele leuke bijbaan”. Maar ze zal niet helemaal weg gaan bij PostNL. “Voor nu ga ik mij gewoon even storten op het buitenwerk, lekker bezorgen, extra wijken op me nemen. En langzamerhand zal ik toch ook moeten gaan solliciteren naar een echte baan die past bij mijn opleiding. Ik heb deze zomer mijn Bachelor of Business Administration gehaald voor de opleiding Media en Entertainment Management in Rotterdam”.
“Het is zonde om PostNL te zien verdwijnen van het eiland, maar als het niet nodig was geweest, hadden ze het niet gedaan”, aldus Wendy Baan.

Het voorbereidingscentrum zal na zaterdag 15 oktober sluiten. De eerste werkdag in Rhoon is op dinsdag 18 oktober. Zo’n twintig huidige medewerkers zullen meeverhuizen naar het nieuwe centrum.

Reacties