DBGC in blessuretijd naar kwartfinale KNVB Beker

DBGC heeft zich door een overwinning in en tegen Zwammerdam geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. In blessuretijd zorgde Wilko Pulleman voor de 2-3 overwinning.

Na het overleven van de groepsfase en het uitschakelen van Te Werve en Perkouw kwam vv Zwammerdam uit de koker als de tegenstander in de achtste finales van de beker. Na een uurtje rijden kwam DBGC aan op het complex van deze derdeklasser uit de buurt van Alphen aan den Rijn. Meteen was duidelijk dat het veld er niet al te best bij lag en dat bleek later een van de redenen voor een heel matige wedstrijd van DBGC-kant. Andere oorzaken voor de zwakke vertoning waren de instelling (erg tam) en de onnauwkeurigheid in de passing.

Desondanks kwamen de Oude-Tongenaren in de eerste helft op een 0-2 voorsprong. Eerst mocht Mike Jacobs vanaf elf meter aanleggen nadat een poging van Jeroen Sep op de lijn met de hand werd gekeerd (een rode kaart werd opmerkelijk genoeg niet gegeven) en kort voor rust was het Sep zelf die na een goede pass van Dimri Vogelaar de keeper omspeelde en voor de tweede goal zorgde. Dat leek de ruststand te worden, ware het niet dat een dekkingsfout werd afgestraft door de spits van Zwammerdam, die voor 1-2 zorgde.

Dat de thuisploeg meteen na rust de druk zou gaan opvoeren, realiseerde iedereen zich bij DBGC, maar toch lag de gelijkmaker binnen vijf minuten achter Bas Steensma: 2-2. Hierna ontspon zich een heel matige wedstrijd van beide kanten, waarbij beide ploegen een aantal kleine mogelijkheden kregen maar niet tot scoren wisten te komen. Beide trainers waren al bezig met het maken van een lijstje voor de strafschoppenreeks toen Bas Steensma in blessuretijd met een verre uittrap Jeroen Sep bereikte. De aanvaller was dit keer te snel voor de sterk spelende linksback van Zwammerdam, sneed goed naar binnen en raakte met zijn schot de paal, waarna de bal precies voor de voeten kwam van invaller Wilko Pulleman die simpel de 2-3 tegen de touwen kon schieten.

Daarmee kwam DBGC met de schrik vrij en plaatste de ploeg van trainer Richard Elzinga zich voor de kwartfinale van de beker. Wie de tegenstander wordt, is nog niet bekend. Nu gaat DBGC zich weer richten op de competitie, waarin NOAD ’67 aanstaande zaterdag de opponent is. De aanvang van dit duel op De Koepel is 14.30 uur.

Opstelling DBGC: Bas Steensma, Joran Maliepaard, Mike Jacobs, Jordi Hotting (65. Wilko Pulleman), Dimri Vogelaar, Gertjan Lodder (70. Stefan de Leeuw), Dennie van Druningen, Bas Abresch, Tim Mackloet, Jeroen Sep, Thijs Tromp.

0-1 Mike Jacobs

0-2 Jeroen Sep

2-3 Wilko Pulleman