Afvalscheiding? Glas in ’t bakkie!

Foto: Sam Fish

Op vrijdag 13 februari werd de Glasbakkentour op Flakkee geopend met een bezoekje van wethouder Piet Koningswoud in Oude-Tonge. De wethouder leverde zijn glas in en ging in gesprek met inwoners van het dorp.

Vanaf 12 uur ’s middags stond het team van Nedvang op het terrein van de Agrimarkt in Middelharnis. “We staan hier om mensen bewuster te maken van afvalscheiding. En ook van het feit dat het helemaal niet zo moeilijk is”, zegt Hans van Mil, adviseur inzameling en recycling bij Nedvang. “We helpen de mensen hier herinneren aan onze nieuwe boodschap: Restjes en deksels mogen blijven zitten”. Doordat mensen niets meer hoeven te doen met het glas wordt het veel vaker gescheiden van het andere afval. “We hebben nu een aantal jaar het hergebruikspercentage van 80 procent en we zijn nu druk bezig om dat te verhogen naar 90 procent”.

Lees ook: Extra Kika-poteravond wegens groot succes

“Mensen krijgen bij het inleveren van hun glas een tas mee; de glastas. Kinderen die glas in komen leveren, of die hun ouders helpen, krijgen een medaille van ons om het scheiden van afval bij hun ook te stimuleren”, vertelt Hans. “We hebben ook lespakketten voor basisscholen op onze website staan”.

De glasbakkentour was alleen vandaag op Goeree-Overflakkee te vinden, ze hebben ’s middags Ouddorp ook nog aangedaan. Meer informatie over het scheiden van glas is te vinden op glasscheiden.nl.

Reacties