Fietsverlichtingsactie op GO

Foto: Pixabay; Cocoparisienne

Vervang jij een kapotte fietslamp meteen? Maar liefst 4 op de 10 fietsers doet dat niet, blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO.

Toch is het heel belangrijk om dat snel te fiksen. Met goede verlichting daalt de kans op een aanrijding in het donker met wel 20 procent. Daarom komt op Goeree-Overflakkee de ANWB Lichtbrigade verschillende keren in actie.

In de maanden oktober en november organiseert de ANWB Lichtbrigade meer dan 2.500 acties door het hele land op basisscholen en middelbare scholen, clubs en verenigingen. Het Repair Café vindt het belangrijk dat spullen naar behoren functioneren en iedereen veilig over ons eiland kan fietsen. Helemaal in de wintertijd als de dagen korter worden.

LEES OOK: Win jij een rondleiding en een proefavond bij de leukste Flakkeese bierbrouwerij?

Daarom organiseren de vrijwilligers een Fietsverlichtingsactie op zaterdagochtend 1 oktober tijdens de repairdag bij Goed voor Goed in Middelharnis. En op woensdagmiddag 26 oktober kun je in Oude-Tonge bij Goed voor Goed langskomen om je fiets te laten controleren en eventueel repareren.

Meer weten over deze acties? Kijk op www.repaircafemiddelharnis.nl. Op jouw school of vereniging, of als vrijwilligers van een buurthuis ook een Fietsverlichtingsactie organiseren? Alle informatie vind je op anwb.nl/lichtbrigade

Reacties