Berm van de N59 wordt in maart aangepakt

Foto: Heijmans

Eind vorig jaar liet de provincie, na een stroom aan klachten, weten de berm van de vernieuwde N59 aan te pakken. Nu zijn er datums bekend.

Het gaat om het stuk weg tussen de Schaapsweg bij Den Bommel en knooppunt Hellegatsplein (A29). De berm op dit stuk weg wordt verstevigd. Door een nieuwe bermverharding zou het voor weggebruikers makkelijker en veiliger moeten worden om uit te wijken voor hulpdiensten. Dit gaat gebeuren tijdens twee weekendafsluitingen in maart.

De weg gaat dan in beide richtingen dicht, ook de parallelbaan. De parallelbaan is dan alleen toegankelijk voor (brom)fietsers en landbouwverkeer. Al het andere verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid. De eerste afsluiting is van vrijdag 15 maart 22.00 uur tot maandag 18 maart 05.00 uur. De tweede afsluiting is een week later van vrijdag 22 maart 22.00 uur tot maandag 25 maart 05.00 uur.

Steenlaag

De berm bestaat nu uit een stenen fundering (Silex) met daarbovenop een laag grond met ingezaaid gras. Dit wordt gebruikt om uit te wijken voor hulpdiensten. Echter is er door automobilisten de afgelopen maanden veel geklaagd dat die uitwijkstroken te laag liggen. Na onderzoek blijkt dat op sommige plekken inderdaad het geval te zijn. Ook ontstaat er soms diepe spoorvorming in de berm.

Om dit te verbeteren wordt de gehele laag grond weggehaald en vervangen door een gewalste steenlaag (Silex) bovenop de fundering. Daardoor ontstaat er een stevige berm die ook duidelijker herkenbaar is om overheen te rijden.

Omleidingen

Zoals gezegd wordt het verkeer tijdens de afsluitingen omgeleid. Verkeer tussen Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard, wordt omgeleid via de N257, de A4 en A29 of andersom. Het openbaar vervoer rijdt tijdens de afsluiting gewoon volgens het normale schema.

Bron: Provincie Zuid-Holland 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen