Plaats zat bij Muziekgebouw GO

Foto: Muziekgebouw GO

Het Muziekgebouw “Goeree-Overflakkee” gaat van start en is toegankelijk voor iedereen die de wereld van de muziek wil ontdekken.

Vanaf eind augustus starten de instrumentale en vocale lessen met een breed aanbod op het gebied van klassiek, jazz, pop, harmonie, fanfare en brassband.

Veel van de leerlingen van de inmiddels opgeheven muziekscholen (Goeree-Overflakkee, Deltastreek, Oostflakkee) hebben zich al aangemeld. Zij kunnen hun opleiding naadloos voortzetten want bijna alle docenten die bij de opgeheven muziekscholen gewerkt hebben vervolgen deze werkzaamheden in het nieuw gestarte Muziekgebouw GO.

Gelukkig vinden ook nieuwe leerlingen de weg naar het Muziekgebouw. Zij kunnen daar les gaan nemen op één van de instrumenten van het veelkleurig palet dat door een team van ongeveer 30 vakbekwame docenten wordt aangeboden.

LEES OOK: Ben jij dé filmkenner van 2016?

Nog lesplaatsen beschikbaar
Het plaatsen van alle leerlingen die zich aangemeld hebben is maatwerk. Het nieuwe Muziekgebouw is zodanig ingericht dat de plaatsing van de leerlingen heel flexibel is; er zijn allerlei nieuwe lesvormen (waaronder strippenkaarten) en er is nog ruim plaats!

Omdat er al veel drukte is rondom het Muziekgebouw GO en het voor de docenten vaak een hele puzzel is om goede lesroosters te maken, vragen wij iedereen die geïnteresseerd is om snel te reageren.

Muziekcarrousel op basisscholen
Een voor Goeree-Overflakkee splinternieuw aspect van het muziekonderwijs is, dat het Muziekgebouw vanaf eind september ook bij alle basisscholen van ons eiland over de vloer gaat komen met de – speciaal voor groep 4 ontwikkelde – “Muziekcarrousel”. Deze muzieklessen zijn zo opgebouwd dat naast de algemene muzikale vorming ook een grondige kennismaking met veel instrumenten een plaats krijgt. In de loop van het schooljaar zullen de kinderen per klas ongeveer acht docenten in hun lokaal krijgen die hen, door middel van veel nieuw materiaal, wegwijs zullen maken in de grondbeginselen van de muziek. Bovendien zullen deze docenten de verschillende instrumenten die ze zelf bespelen gebruiken in de les en uiteraard uitgebreid laten horen.

Landelijk gezien is het idee van een Carrousel van docenten en lessen een nieuwe benadering van muziekonderwijs op school en op voorhand is men dan ook al erg geïnteresseerd en enthousiast. Het doel van de Muziekcarrousel is om op alle basisscholen de kinderen een goede startkwalificatie op het gebied van de muziek mee te geven zodat hopelijk heel veel kinderen hun hele leven met veel  plezier gaan spelen en zingen!

LEES OOK: De echte Flakkee Pride komt eraan in de vorm van een feest!

Muziekgebouw GO
Het Muziekgebouw GO wil midden in de samenleving van Goeree-Overflakkee staan; een samenleving waar al van oudsher heel veel muziek te horen is op allerlei gebied. Het is toegankelijk voor iedereen die zich (verder) wil ontwikkelen op een instrument of in zang.

Binnen het Muziekgebouw wordt het samen muziek maken gestimuleerd, waarbij gedacht kan worden aan ensembles, koren, harmonie- en fanfareorkesten en brassbands.

Voor meer informatie, tarieven en aanmelding: zie www.muziekgebouwgo.nl.

Reacties