Uitreiking cheques Windfonds Krammer

Foto: PR Windfonds Krammer

Op woensdag 6 december was het weer zover. Windfonds Krammer overhandigde de cheques om projecten in de omgeving te (mede) financieren.

Voor de gelegenheid waren de vertegenwoordigers uitgenodigd bij Windpark Krammer. “Het is mooi dat we ook dit jaar weer een groot aantal projecten kunnen ondersteunen,” zegt penningmeester Aad van Kempen. “In totaal heeft het Windfonds in 2023, in twee rondes, meer dan 115.000 euro geschonken aan de verschillende projecten. Windpark Krammer is van en voor de regio. We vinden het belangrijk dat de omgeving meeprofiteert van Windpark Krammer, dat is opnieuw gelukt.”

Deze avond werden de cheques van de tweede ronde van 2023 uitgereikt. In totaal hebben vijf projecten een donatie gekregen. Daarmee kunnen zij hun project realiseren. Ook op Goeree-Overflakkee zijn er geldbedragen uitgedeeld. Het gaat om de volgende cheques:

  • Dorpsraad Nieuwe-Tonge – € 9285,- voor bloembakken om het dorp op te fleuren
  • Rooms Katholieke Kerk Oude-Tonge – € 2000,- voor vervanging van de oude LED lampen
  • Jeugdsoos de Pul Bruinisse – € 5250 voor aanschaf van nieuwe koelkasten
  • Brusea Bruinisse – € 2650 voor bloembakken in de Oudestraat
  • Stichting Natuur en Milieu Educatie Schouwen Duiveland – € 24.6000,- voor de realisatie van een moestuin en vergroening van schoolpleinen

Steun

Windfonds Krammer is altijd opzoek naar goede projecten om te kunnen ondersteunen. Twee keer per jaar steunen zij lokale doelen om hun projecten te kunnen financieren. Dus heb jij een goed plan rondom welzijn, cultuur of natuur en milieu? En valt het plan binnen de postcodegebieden 4310, 4311, 4675, 3244, 3255 of de directe omgeving? Neem dan een kijkje op de website van het Windfonds. Wie weet ben jij de volgende die een mooi bedrag ontvangt voor een project. De deadline voor het indienen is jaarlijks uiterlijk 1 april en 1 oktober.

Windpark Krammer is het grootste burgerinitiatief van Nederland. De bijna 5000 leden van de coöperaties Zeeuwind en Deltawind hebben het initiatief genomen om het windpark op en rondom de Krammersluizen te ontwikkelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen