Kippen Hernesseroord leven nog

Foto: Sam Fish

Op zaterdagochtend 11 juni kwam er op de redactie een bericht binnen dat de kippen op het Hernesseroord geslacht zouden zijn.

Het bericht luidde: “Via een ooggetuige (zonder Facebook) gehoord dat alle loslopende kippen rond Hernesseroord zijn doodgeslagen met een hamer in het belang van het NK Wielrennen 2016 Goeree-Overflakkee. Was er geen andere oplossing te vinden? Als je ze toch vast hebt, deze kippen tijdelijk een onderkomen geven in de kinderboerderij en ze na het evenement weer loslaten, bijvoorbeeld? Moeten we zover gaan om Goeree-Overflakkee te ‘promoten’? Ik ben hier woedend over en letterlijk misselijk van. Bah!!”

LEES OOK: Gemeente op bezoek bij Dorpsraad Oude-Tonge

Uiteraard liet dit bericht ons niet koud en zijn we meteen gaan uitzoeken of dit waar was. Een bekende van de redactie werkt op het Hernesseroord en wij spraken haar hierover aan. We noemen geen namen, zodat haar privacy niet geschonden wordt. “Op het Hernesseroord weet je maar nooit, maar ik ga het voor je controleren”, zei ze. Een aantal uren laten kregen wij weer een berichtje. “Ik heb net bij een aantal collega’s nagevraagd en niemand weet er wat van maar toen we een rondje gingen lopen zagen we geen enkele kip”.

Dat baarde ons toch wel grote zorgen, het zou toch zeker niet waar zijn dat alle kippen op het Hernesseroord zo bruut waren afgemaakt voor een fietsronde? En nee, dat was inderdaad niet het geval, want de volgende dag kregen we het volgende bericht: “Vandaag weer gewerkt en ze zijn gewoon gevangen. Een groot deel zit binnen en ik zag net een haan, twee kippen en wat kuikentje lopen. Er is dus niks aan de hand gelukkig”.

We kunnen dus allemaal opgelucht ademhalen, de kippen leven nog gewoon.

Reacties