Haringvlietbrug gaat bijna weer open

Foto: Rijkswaterstaat

De afgelopen twee maanden is de Haringvlietbrug dicht geweest voor alle verkeer. Rijkswaterstaat heeft in die tijd een hoop gedaan.

Het was de hoogste tijd dat de Haringvlietbrug werd opgeknapt en dat is precies wat er is gebeurd. In de afgelopen weken zijn de brugklep en het bewegingswerk van de burg vervangen. Daarnaast zijn de technische systemen voor bediening, besturing en bewaking vernieuwd.

De brug gaat op vrijdagavond 4 augustus om 23.00 uur weer open voor verkeer. Maar inwoners van Goeree-Overflakkee kunnen er niet heel lang van genieten. Het is dan namelijk vrij snel weer tijd voor de volgende afsluiting. Vanaf maandag 7 augustus gaan de Heinenoordtunnel én de N59 namelijk voor vier weken dicht. Bij de N59 gaat het om het stuk tussen de Schaapsweg bij Den Bommel en knooppunt Hellegatsplein.

Extra afsluitingen

Toch zijn de werkzaamheden nog niet klaar op vrijdagavond 4 augustus. In september staan er namelijk nog wat nachtafsluitingen en een weekendafsluiting op de planning. De nachtafsluitingen vinden plaats tussen maandag 4 en dinsdag 26 september. Een nachtafsluiting duurt van 22.00 uur tot 05.00 uur.

De laatste vier nachten (20, 21, 25 en 26 september) zijn reserve nachten. Deze worden ingezet als het werk niet klaar is. Van vrijdag 8 september 22.00 uur tot maandag 11 september 05.00 uur is de brug een heel weekend afgesloten.

Renovatie vaste deel

Tijdens de huidige werkzaamheden is het beweegbare deel van de brug aangepakt. Maar ook het vaste deel moet gerenoveerd worden. Deze renovatie is nog niet ingepland. Dit gaat waarschijnlijk pas na 2030 gebeuren. Om dit deel van de brug de komende jaren veilig en beschikbaar te houden, voert Rijkswaterstaat dit jaar diverse versterkingsmaatregelen uit.

Een groot deel van die werkzaamheden zijn al uitgevoerd tijdens de afsluiting van de afgelopen weken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen