Alles voor honden

Foto: ALL4DOGS

Iedere hondenliefhebber weet hoe het voelt wanneer zijn trouwe vriend niet lekker in zijn vel zit.

Vaak wordt gedacht dat de enige oplossing voor ieder voorkomend probleem en ritje naar de dierenarts is, echter is er zoveel meer op het gebied van hondenwelzijn.

Naast de reguliere zorg, waarvan in de praktijk blijkt dat aanvullende zorg niet alleen wenselijk is maar zelfs noodzakelijk, bestaan er nog vele andere mogelijkheden voor jou en jouw hond. Het komt namelijk regelmatig voor dat een hond na herstel van een verwonding, lichamelijk wel genezen is, maar vaak de traumatische ervaring nog niet heeft verwerkt. Daardoor kunnen er bepaalde gedragsproblemen en/of andere lichamelijke klachten ontstaan.

LEES OOK: Drie dagen Havendag, kijk hier wat er te doen is

Dit heeft Ingeborg van Steen (Wakiyan) doen besluiten om de krachten te bundelen van iedereen die hiermee begaan is en op zaterdag 25 juni een symposium te organiseren op Goeree-Overflakkee; ALL4DOGS. Dit vindt plaats op zaterdag 25 juni van 10.00 tot 16.00 uur in het Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat.

“Ik hoop zo de mede-hondenliefhebbers te informeren over de mogelijkheden voor alternatieve zorg naast de eventuele reguliere zorg. Hierbij staat de gezondheid en de balans van de hond centraal”, zegt Ingeborg.

Tijdens het symposium zijn er verschillende deskundigen aanwezig die vanuit hun vakgebied de bezoekers voorlichting geven over de vele mogelijkheden die er zijn op het gebied van hondenwelzijn. Daarnaast kan men ook een bezoek brengen aan de vele informatiestands en lezingen bijwonen over dit onderwerp. Ook zijn er stands met leuke producten voor de honden en is het mogelijk om op de foto te gaan met de trouwe viervoeter.

LEES OOK: Gezocht: Vrijwilligers om mantelzorgers te ondersteunen

Op de dag zelf worden er demonstraties gegeven en kan iedereen meedoen aan de gratis intro-workshop Doggy Dancing en Hoopers. Opgeven voor die workshops kan bij de stand van Dogs & Music. Dierenambulance Dieren4U is ook aanwezig en geeft een korte demo over het werk dat zij doen.

Voor meer informatie over deze bijzondere dag en de aanwezige deskundigen en standhouders kun je terecht op de website van Wakiyan of kijk in het Facebookevenement.

Reacties