Drie dagen Havendag in Middelharnis

Foto: Maria Evers

De organisatie van de Menheerse Havendag gooit de trossen los en zet koers naar donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 juni 2016.

Historie Menheerse Havendag
De Havendag staat al decennia lang vast op de agenda in het eerste weekend van juni. Vanuit de Stichting Behoud Scheepstimmerwerf Middelharnis hebben we ons in 2014 sterk gemaakt voor een inhoudelijk sterker waterprogramma van de jaarlijkse Havendag. Het meer betrekken van de haven, historische schepen en de maritieme geschiedenis van Middelharnis waren onze speerpunten. Dat lukte in 2014 al aardig en gesterkt door de enthousiaste reacties van het publiek en de steun van een aantal ondernemers zijn we in 2015 door gaan bouwen op dat succes. Het evenement is uitgegroeid tot het grootste gratis publieksevenement van Goeree-Overflakkee, mede dankzij de hulp van de Vrienden van de Havendag vorig jaar.

LEES OOK: Proef en beleef het Streekmuseum

Vrienden van de Menheerse Havendag
De organisatie is enorm dankbaar dat er dit jaar nog meer ondernemers zijn die ze Vriend mogen noemen: De Vogel Adviesgroep, Estate Invest, Den Hollander Advocaten, tbp electronics, DeltaRent, Knöps Groep, InterGreeN en Tandartspraktijk Ten Voorde. Daarnaast hebben ook vele andere bedrijven en instellingen zich sterk gemaakt voor deze editie. Binnen de gemeente wordt deze ontwikkeling gewaardeerd en dat uit zich in een aanvullende financiële bijdrage vanuit Eilandmarketing. Genoeg reden om nu met zekerheid te kunnen zeggen dat de Menheerse Havendag weer volop gevierd wordt op 2, 3 en 4 juni van dit jaar!

Do. 2 juni – Havendag Junior
Op donderdag 2 juni begint de Menheerse Havendag (eigenlijk zouden we er al meervoud van
moeten maken) met het educatief evenement ‘Havendag Junior’ voor wel 240 leerlingen van groepen 7 en 8.

Vr. 3 juni – Vlootschouw / Openingsavond
Om ca. 19u varen de gastschepen van het evenement in een lange vlootschouw door het Havenkanaal naar het centrum. De vlootschouw vormt de opening van de Menheerse Havendag voor een breed publiek. Op het drijvend podium speelt zich het openingsprogramma af met muziek van 20u tot 2 uur ’s-nachts. De hoofdact is de band Request Live, waarbij het publiek drie uur lang verzoeknummers kan aanvragen per marifoon vanuit een nagebouwde boeg van de beugsloep MD10, opgesteld aan wal voor Le Bateau.

Zat. 4 juni – Havenfeest Centrum, Havenkom, Havenkanaal, Sluis en Buitenhaven.
Volop feest in de historische kern, de sluis en de Buitenhaven: veel historische schepen, een speciaal Sporteiland GO met wal- én watersporten, drijvende brug, drijvend podium, grootste braderie ooit, streek- en ambachtsmarkt, oldtimershow, kermis, demonstraties en muziek in de havenkom tot middernacht, rondvaarten, pendeldiensten tussen centrum en sluis, Ibizamarkt en uniek Kringloopterras aan de Buitenhaven, Woord & Kunst op de sluis, overslagdemonstraties, en nog véél meer.

Reacties