Voorrondes tijdrijden voor kinderen

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Van 18 tot en met 25 juni 2016 vindt het NK Wielrennen plaats op Goeree-Overflakkee.

Om kinderen kennis te laten maken met wielrennen, organiseert Sportteam GO van de gemeente Goeree-Overflakkee op vrijdag 17 juni 2016 een Flakkees Kampioenschap tijdrijden voor kinderen. Kinderen kunnen zich selecteren voor de finale van het kampioenschap door de snelste renners van hun dorp te worden in de voorrondes. Uiteraard is het dragen van een fietshelm tijdens de race verplicht!

In iedere dorpskern van Goeree-Overflakkee vindt een voorronde plaats over een korte afstand. Er zijn zes categorieën: jongens van 6 tot 8 jaar, meisjes van 6 tot 8 jaar, jongens van 9 en 10 jaar, meisjes van 9 en 10 jaar, jongens van 11 tot en met 13 jaar en meisjes van 11 tot en met 13 jaar. De snelste uit iedere categorie krijgt een ticket en mag op vrijdag 17 juni deelnemen aan de finale van het Flakkees Kampioenschap tijdrijden in Oude-Tonge.

LEES OOK: Alles wat je moet weten rondom het NK Wielrennen

De eerste voorrondes zijn al gereden in Achthuizen, Den Bommel, Dirksland, Herkingen, Stellendam, Oude-Tonge en Middelharnis. Er zijn nog zes voorrondes te rijden:
– Donderdag 26 mei om 15.30 uur in Melissant, gymzaal
– Maandag 30 mei om 15.30 uur in Stad aan ’t Haringvliet, gymzaal
– Dinsdag 31 mei om 15.45 uur in Ouddorp, speelveld Bieningen
– Vrijdag 3 juni om 15.30 uur in Nieuwe-Tonge, gymzaal
– Maandag 6 juni om 15.30 uur in Ooltgensplaat, ’t Centrum
– Vrijdag 10 juni om 15.30 uur in Goedereede, gymzaal

Helden dragen helmen
De Regionale Projectgroep Verkeerveiligheid Goeree-Overflakkee (RPVGO) is in samenwerking met CuraMare gestart met de fietshelmen campagne ‘Helden dragen Helmen’. Doel van deze campagne is het verminderen van het aantal fietsongevallen met hoofdletsel onder kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar. Met deze campagne willen zij enerzijds de bewustwording van de gevaren op de fiets bij de ouders vergroten en anderzijds de kinderen enthousiast maken over het dragen van een helm tijdens het fietsen. Tijdens de voorrondes en het kampioenschap tijdrijden is het dragen van een fietshelm verplicht. Mede hierdoor zijn de deelnemers aan het Flakkees Kampioenschap tijdrijden, net als de professionele wielrenners tijdens het NK Wielrennen, echte helmenhelden!

LEES OOK: Mediapartners NK Wielrennen bekend

NK Wielrennen
Het NK Wielrennen 2016 vindt plaats op Goeree-Overflakkee en is van zaterdag 18 tot en met zaterdag 25 juni. Tijdens deze week wordt er gestreden om de nationale titels op de weg en het tijdrijden, in de categorieën elite mannen, vrouwen, beloften, nieuwelingen, junioren en elite zonder contract. Naast deze nationale kampioenschappen worden er ook vele andere evenementen en activiteiten georganiseerd om de topsport en de breedtesport met elkaar te verbinden. Het Flakkees Kampioenschap tijdrijden voor kinderen is hier een uitstekend voorbeeld van.

Reacties