Opfriscursus rijvaardigheid senioren in Stellendam

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

De gemeente nodigt alle 60-plussers van het eiland uit voor een opfriscursus rijvaardigheid. Deze is op donderdag 29 juni in Stellendam.

De cursus wordt gegeven door Veilig Verkeer Nederland. Zij en de gemeente vinden het belangrijk dat oudere verkeersdeelnemers zeker de weg op kunnen. Want deelnemen aan het verkeer wordt soms moeilijker. Dat kan komen door verschillende factoren. Denk aan meer verkeersdrukte, maar ook nieuwe regels en misschien het verminderen van zicht, gehoor of reactievermogen.

Om de senioren te helpen is er daarom deze cursus. Want het is belangrijk dat iedereen op een veilige manier deel kan nemen aan het verkeer. De opfriscursus vindt plaats bij verenigingsgebouw ’t Haegse Huus in Stellendam.

Theorie en praktijk

De cursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Tijdens de theorieles komen de nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen aan bod. Specialisten nemen deze dag een oog- en reactietest af. En met een speciaal opgeleide begeleider maak je in je eigen auto of brommobiel een rijvaardigheidsrit. Na afloop van de rit krijg je een ritverslag met persoonlijk advies. Hiermee kun je de (vaak ongemerkt) ingeslopen fouten in je rijgedrag en routine verbeteren.

Met deze activiteit ondersteunen de initiatiefnemers de regionale campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV-ZH) om ‘samen een punt van nul verkeersslachtoffers te maken’.

Meer informatie

Deelname kost 15 euro per persoon, dit is een eigen bijdrage, de overige kosten worden gesubsidieerd door de overheid. Het bedrag dien je ter plaatse te betalen. Vooraf aanmelden is verplicht en kan door een e-mail te sturen naar [email protected]. Je kunt ook telefonisch aanmelden door te bellen met 0184-68 53 17. Er is een ochtendsessie van 9.00 tot 12.00 uur en een middagsessie van 13.00 tot 16.00 uur.

Aanmelden kan tot 20 juni. Na aanmelding krijg je een bevestigingsbrief. Gezien de verwachte belangstelling is het belangrijk om je op tijd aan te melden. Rij je geen auto meer, maar heb je een scootmobiel of ga je er een aanschaffen? Dan is er op 20 juni ook een scootmobieltraining in Oude-Tonge.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen