Zevenklapper voor DBGC tegen Stellendam

Foto: DBGC

DBGC heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen ruim gewonnen. Tegen het al gedegradeerde Stellendam won de kampioen van de derde klasse B met maar liefst 7-2.

Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel. DBGC kroonde zich vorige week al tot kampioen, terwijl Stellendam al was gedegradeerd naar de vierde klasse. Daardoor konden beide teams onder de zomerse omstandigheden vrijuit voetballen en dat leverde al snel de openingstreffer op. Lars van Es werd diep gestuurd door Bas Mackloet en passeerde in twee keer de doelman: 1-0. Lang kon DBGC daar niet van genieten, want slordig balverlies op het middenveld werd door Stellendam afgestraft. Niet snel daarna kwamen de blauw-witten opnieuw op voorsprong na een uitstekende aanval over de linkerkant. Dimri Vogelaar bediende Niels van der Kooij, die na een goede loopactie de 2-1 binnen tikte. Ook dit keer kon het sterkere DBGC de voorsprong echter niet vasthouden, want de bezoekers maakten al snel 2-2, wat ook de ruststand was.

LEES OOK: DBGC kampioen derde klasse

Na rust bracht DBGC alsnog het klasseverschil tot uitdrukking in de score. Binnen een minuut legde invaller Sonny Noordermeer de bal panklaar voor Tim Mackloet, die beheerst voor 3-2 zorgde. Diezelfde Tim Mackloet maakte op aangeven van zijn broer Bas ook op fraaie wijze de vijfde Oude-Tongse goal, nadat Robbert Huizer met zijn eerste treffer van het seizoen voor 4-2 had gezorgd. Ook Wilko Pulleman (steenharde kopbal uit een corner van Bas Abresch) en Joran Maliepaard (intikker na opnieuw goed voorbereidend werk van Sonny Noordermeer) wisten het net nog te vinden, waardoor DBGC een kampioenswaardige uitslag neerzette tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

Aanstaande zaterdag speelt de ploeg van trainer Richard Elzinga voorlopig de laatste wedstrijd als derdeklasser. In en tegen Den Bommel, dat zich al geplaatst heeft voor de nacompetitie wordt om 14:30 uur afgetrapt.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland; Jordy Buijs (46. Sonny Noordermeer), Bas Mackloet, Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar; Robbert Huizer, Gertjan Lodder (46. Bas Abresch), Tim Mackloet; Lars van Es, Niels van der Kooij (65. Wilko Pulleman), Joran Maliepaard.

Reacties