DBGC kampioen 3e klasse B!

De blauw-witten werden zaterdag dankzij een 0-2 overwinning bij The Gunners kampioen van de 3eklasse B (district Zuid I) en keren daardoor na 32 jaar terug in de tweede klasse.

Hoewel DBGC al twee kansen op het kampioenschap had laten liggen, was het vertrouwen in Oude-Tonge groot dat het dit keer zou gaan lukken. Niet alleen bij de spelers en de staf, maar ook bij de supporters. Twee bussen en vele auto’s zetten zaterdagmiddag vanuit Oude-Tonge koers naar Breda, waar op een erbarmelijk slecht veld de wedstrijd tegen The Gunners werd afgewerkt. Al snel bleek dat de Flakkeese toeschouwers – waaronder de fanatieke Blue White Army, die weer flink uitpakten met mooie sfeeracties – dik in de meerderheid waren.

Met die steun in de rug ging DBGC op zoek naar de overwinning, maar in de eerste helft kon de ploeg aanvallend gezien nog niet heel veel uitrichten. Er werden wat corners afgedwongen en wat speldenprikjes uitgedeeld, maar dat verontrustte de doelman van de thuisploeg niet. Aan de andere kant kwam DBGC goed weg toen een vrije trap op de binnenkant van de paal eindigde. Het was de enige keer dat The Gunners echt gevaarlijk was.

In de rust heerste bij DBGC de overtuiging dat het goed zou komen en dat bleek in de tweede helft. Een hoofdrol daarbij was weggelegd voor Wilko Pulleman. De spits maakte na zo’n anderhalve maand blessureleed zijn rentree en zette met zijn allereerste balcontact (een kopbal na een afgemeten voorzet van Robbert Huizer) zijn ploeg op voorsprong. Het leidde tot een enorme vreugde-explosie bij zowel de spelers als de supporters, die wisten dat met deze stand de titel een feit zou zijn.

Na de 0-1 ging DBGC een stuk beter voetballen en werden weer de combinaties gemaakt die in de weken hiervoor zo zeldzaam waren. Uit een van die combinaties viel een kwartier voor tijd de beslissing. Invaller Joran Maliepaard brak door over rechts en legde de bal perfect voor op Gertjan Lodder, die zeer beheerst binnentikte bij de eerste paal: 0-2. In de slotfase nam The Gunners het DBGC-doel nog een paar keer onder vuur, maar doelman Roy Nieuwland hield zijn doel keurig schoon.

Toen de scheidsrechter affloot, ontstond er op het veld één groot blauw-wit feest. Nadat het vorig jaar net niet lukte, is het nu een feit: DBGC is kampioen van de derde klasse en speelt komend seizoen een niveau hoger. Een feit dat tot in de kleine uurtjes met alle DBGC’ers gevierd werd in de kantine!

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland; Sonny Noordermeer, Bas Mackloet, Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar; Robbert Huizer, Bas Abresch, Tim Mackloet; Thijs Tromp (70. Joran Maliepaard), Gertjan Lodder, Lars van Es (60. Wilko Pulleman).