Collecterooster Goeree-Overflakkee juni 2023

Foto: PR Hersenstichting Nederland

Het is altijd maar weer een vraag of de collecte aan de deur échte collecte is. Dan is het handig om een lijstje paraat te hebben. Daarom publiceren we elke maand een overzichtje van de komende collectes.

Door Sam Fish

Het volledige jaarrooster is makkelijk te vinden op www.cbf.nl. Hier op Goeree-Overflakkee.Nieuws.nl plaatsen we gewoon elke maand een duidelijk overzicht. Met deze aankondiging weet je dus precies of, waar en welke collectanten er aan de deur kunnen komen.

Collecteren

Voel je nooit verplicht de deur te openen als het buiten al donker is. Als je het niet vertrouwt, neem dan geen risico. Je bent uiteraard ook niet verplicht om geld te geven, maar dat hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen. Wees altijd op je hoede voor babbeltrucs!

Gezien de situatie met het coronavirus kan het natuurlijk zijn dat je het niet helemaal vertrouwt. Veel collectes zijn uitgerust met een QR-code om zo heel makkelijk contactloos te collecteren. Maar uiteraard ben je tot niets verplicht!

Vrije periode

We beginnen deze maand met een vrije perioden. Dat betekent dat de grote goede doelen niet langs de deuren komen. Toch is het niet zo dat er niemand zal aanbellen. Het kan nog steeds zo zijn dat er vrijwilligers komen collecteren voor een doel, alleen zijn deze niet officieel aangemeld. Het kan ook zijn dat organisaties langskomen met abonnement-collectes. Dus dat is dan een maandelijkse donatie aan een goed doel.

EpilepsieNL

Van zondag 4 tot en met zaterdag 10 juni gaan er collectanten op pad voor EpilepsieNL. Deze stichting maakt het leven van mensen met epilepsie beter. Dit doen zij door het financieren van onderzoek, het delen van verhalen en het samenkomen met elkaar. Al 70 procent van de mensen met epilepsie heeft baat bij de medicijnen of andere behandelingen. Volgens de stichting moet dat percentage nog verder omhoog.

Rode Kruis

Het Rode Kruis is een bekend begrip voor iedereen. Maar ook zij moet het hebben van donaties. En dus collecteren zij van zondag 11 tot en met zaterdag 17 juni. Het Rode Kruis is dé hulporganisatie van de wereld. Zo helpen ze in oorlogsgebieden en bij rampen. Maar ook op kleinere schaal staan ze paraat. Denk aan de EHBO-post tijdens een evenement als de Omloop of de Flakkeese Dagen!

Maag Lever Darm Stichting

De derde collecte van deze maand is voor de Maag Lever Darm Stichting. Zij komen langs de deuren van zondag 18 tot en met zaterdag 24 juni. Twee miljoen mensen kampen dagelijks met schaamte, angst of onmacht door spijsverteringsaandoeningen. Voor hen werkt deze stichting aan oplossingen. Dat doen ze samen met artsen, onderzoekers, wetenschappers, patiënten en hun naasten.

Nationaal MS Fonds

En we sluiten de maand af met een collecte voor het Nationaal MS Fonds. Vrijwilligers halen geld op voor deze organisatie van zondag 25 juni tot en met zaterdag 1 juli. Het droom van het MS Fonds is een wereld zonder MS. En zolang dat niet mogelijk is, zetten zij zich in voor betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven. Dit doen ze door onderzoek, coaching en voorlichting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen