Dit is de Bestseller Top 60 van week 22 in 2023

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 22 in 2023.

Een nieuwe week en een nieuwe lijst! Althans, een paar nieuwe toevoegingen, maar verder wat gehussel. Dat gehussel is niet aan de orde voor de eerste plaats. Het laatste deel van ‘De Zeven Zussen’ is nog steeds de koploper als het gaat om de bestverkochte boeken. Voor de derde week op rij staat ‘Atlas’ bovenaan de Bestseller 60.

Wel zijn er drie nieuwe binnenkomers deze week. De eerste twee daarvan maken de top 3 van deze week af. Op de tweede plaats staat ‘Alkibiades’ van Ilja Leonard Pfeijffer. En Caroline Tensen is met haar boek ‘Het verboden woord’ binnengekomen op plaats 3. Verderop in de lijst, op plaats 6, staat een nieuw boek van de Millennium serie; ‘De schreeuw van de zeearend’.

De hekkensluiter van de top 10 is een kleine stijger. Daar is namelijk het boek ‘Maxime’ te vinden van schrijver Jan Dijkgraaf. Dat boek stond vorige week nog op plek 11.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (1) Lucinda Riley & Harry Whittaker – De Zeven Zussen. Atlas
  2. (-) Ilja Leonard Pfeijffer – Alkibiades
  3. (-) Caroline Tensen – Het verboden woord
  4. (2) Roxanne van Iperen – Dat beloof ik
  5. (3) Hendrik Groen – Groeten uit Benidorm
  6. (-) Karin Smirnoff – Millennium: De schreeuw van de zeearend
  7. (5) Esther Verhoef – Alter ego
  8. (7) Suzanne Vermeer – Strandfeest
  9. (8) Nicci French – Heeft iemand Charlotte Salter gezien?
  10. (11) Jan Dijkgraaf – Maxime

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen