Proef en beleef het Streekmuseum

Foto: Annemarie Vermaat

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee presenteert zich tegenwoordig met de leus ‘Het Streekmuseum vertelt eilandverhalen!’.

Die leus kan ook heel letterlijk worden opgevat, want tijdens de rondleidingen, die maandelijks plaatsvinden, krijgen de bezoekers de verhalen op verrassende wijze te horen.

Het bezoekersaantal van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee is sinds vorig jaar weer gestegen. Met de expositie van het Paaseilandbeeldje probeert het bestuur van het museum het bezoekersaantal van vorig jaar te evenaren. Het museum bruist in 2016 van de vele activiteiten.

LEES OOK: Een feestje speciaal voor de vrouwen!

Een activiteit die de aandacht trekt zijn de maandelijkse rondleidingen. De rondleidingen zelf zijn niet nieuw. Wel nieuw is de ‘levende geschiedenis’ die het museum eraan heeft toegevoegd. Te denken valt aan een klein toneelstukje waarin de kleding uit vervlogen tijden centraal staat. Proef en Beleef zijn de kernwoorden van de rondleiding.

Interesse? Meld je aan voor de rondleiding op 12 mei. Aanvang 14.00 uur in de Kerkstraat van Sommelsdijk.

Ook is het mogelijk de rondleidingen als cadeau weg te geven.

De kosten bedragen € 7,50 euro per persoon, inclusief koffie en wat lekkers. Kinderen betalen € 5,-. Opgeven kan door een e-mail te sturen naar [email protected] of 06 52153169.

Reacties

Cookieinstellingen