N59 volgende week ’s nachts afgesloten

Foto: Google Streetview

Automobilisten moeten even opletten. In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 maart is de N59 afgesloten voor alle verkeer.

Het jaar 2023 staat in het teken van wegafsluitingen en werkzaamheden als het gaat om de Haringvlietbrug, de Heinenoordtunnel en de N59. De eerstvolgende afsluiting gaat om het deel tussen Den Bommel en het Hellegatsplein. Hier kun je niet overeen tussen donderdag 23 maart 22.00 uur en vrijdag 24 maart 05.00 uur.

Deze nacht gaat aannemer Heijmans onderzoek doen in de bermen en het asfalt van de N59. Dit zijn voorbereidingen voor het onder meer plaatsen van de geleiderail in augustus 2023.

Werkzaamheden

Tijdens de wegafsluitingen gelden er omleidingen voor het verkeer. Automobilisten worden omgeleid met informatieborden via de parallelweg. Het is belangrijk dat je rekening houdt met extra reistijd. Lijnbussen nemen ook de omleidingsroutes over de parallelweg. Voor fietsers is er geen hinder tijdens de afsluiting.

In augustus van dit jaar wordt er een geleiderail geplaatst op de N59, een rijbaanscheiding. Om dit te kunnen doen wordt de weg breder gemaakt. Met de rijbaanscheiding wordt de weg veiliger gemaakt. Tegelijkertijd worden er ook maatregelen genomen om de weg duurzamer te maken. Hiervoor is de N59 tussen Den Bommel en het Hellegatsplein afgesloten van 7 tot en met 28 augustus.

Cookieinstellingen