Soroptimisten steunen Fier met prachtig bedrag

Foto: PR Soroptimisten Goeree-Overflakkee

De Soroptimisten van Goeree-Overflakkee hebben een prachtig bedrag ingezameld voor de landelijke Stichting Fier.

De leden van Soroptimistclub Goeree-Overflakkee zetten zich in voor de rechten van meisjes en vrouwen wereldwijd. Zij zijn onderdeel van de grootste organisatie van vakvrouwen ter wereld. Soroptimisten ondersteunen verschillende projecten zowel internationaal als lokaal. De afgelopen twee jaar hebben ze zich ingezet voor de stichting Fier. Met diverse activiteiten hebben ze een prachtig bedrag ingezameld, namelijk 5000 euro!

De activiteiten bestonden onder meer uit filmavonden, een goede doelenmarkt en de verkoop van attenties. Op dinsdag 7 maart was er een filmavond in het Diekhuus die zeer goed bezocht werd. Hier overhandigde Emmy Lingen de cheque aan Annemarie van Rijn. Zij is teamleider Maatschappelijke Participatie bij Fier.

Fier

Bij Fier geloven ze dat dat mogelijk is om van geweld naar een geweldige toekomst te gaan. Kinderen, jongeren en volwassenen die geweld hebben meegemaakt, hebben hulp nodig om weer rechtop te staan. Om hun plek in de maatschappij te vinden, hun talenten te ontdekken en hun dromen waar te maken. Om weer geweldig trots op zichzelf te zijn. Fier brengt ze in beweging. Van trauma naar toekomst.

Dat gebeurt vanuit het psychotraumacentrum. Verder doen ze dat ook door in te zetten op onderwijs, werkervaring, sport, gezonde vriendschappen en het samen ontdekken van interesses en talenten. Heel ‘gewone’ zaken, maar voor slachtoffers van geweld niet vanzelfsprekend.

Fier is hét landelijk expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Het doel is om geweldig te voorkomen en stoppen en hulp te bieden bij de grote gevolgen van geweld. De stichting streeft ernaar dat iedereen die te maken heeft (gehad) met geweld in een afhankelijkheidsrelaties direct hulp kan krijgen. Slachtoffers, getuigen (meestal kinderen) en plegers van geweld. Bij Fier wordt er samen met de cliënten gewerkt aan drie belangrijke zaken: trauma, trots en toekomst.

Orange the World

Soroptimistclub Goeree-Overflakkee helpt Fier het verschil te maken zodat zij mensen écht verder kunnen helpen. Naast de steun aan Fier neemt de club ook deel aan Orange the World. Dat is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Deze actie duurt van 25 november tot 10 december. Ook Goeree-Overflakkee kleurt dan weer oranje.

Kijk voor meer informatie over de Soroptimisten op hun website.

Cookieinstellingen