KiKa-dag bij ’t Hoad

Foto: Sam Fish

Bij cafetaria ’t Hoad is op woensdag 20 april een heuse KiKa-dag!

De snackbar op het strand in Middelharnis kleurt oranje met KiKa-vlaggen. William de Leeuw, eigenaar van ’t Hoad kwam met het idee voor de KiKa-dag. “Ik heb zelf twee naar mijn idee gezonde dochters, maar je ziet toch altijd overal berichten voorbij komen over hoe het ook kan lopen”, zegt hij. “Kees heeft zo’n ontzettend groot hart voor deze stichting, dat vind ik echt heel erg mooi. Waar je ook komt, een evenement of een braderie, Kees zal er altijd staan voor KiKa. En als hij er zoveel tijd in kan steken, dan kan ik best een dag mijn inkomsten afstaan aan dit goede doel”.

Kika dag-1

En dat doet hij zeker, want alle snacks, ijsjes en drankjes die vandaag verkocht worden gaan niet in eigen zak, maar worden compleet aan KiKa geschonken. “Zelfs het personeel dat er vandaag staat is vrijwillig”, zegt William. De groep vrijwilligers die namens ’t Hoad werken zijn Caine, Deborah, Gijs, Glenn, Jacintha, Leonard, Michael, Mees, Nikki en zijn dochters Daphne en Jade. “Ik hoop dat we vandaag maar heel veel geld mogen ophalen voor KiKa en dat de mensen die hier normaal niet komen, maar die vandaag wel voor KiKa komen, dat die nog eens een keertje terug komen voor een frietje of een kop koffie”, aldus William de Leeuw.

“Ik vind het een geweldig initiatief”, zegt Kees Witte, KiKa-ambassadeur sinds 2008. “Mensen hebben vaak niet door hoeveel geld er nodig is voor onderzoeken naar kanker bij kinderen”. 2016 is een goed jaar voor de stichting. “We hebben aardig wat evenementen op de planning staan voor dit jaar. En ondanks dat we er nog niet heel veel hebben gehad, hebben we tot nu toe al € 31.000,- opgehaald door giften van bedrijven en enthousiastelingen”, vertelt Kees.

Naast de snacks is er ook een hoekje ingericht met de beroemde KiKa-beren en andere KiKa-merchandise en wordt er gratis geschminkt. De KiKa-dag bij ’t Hoad duurt nog tot half negen vanavond.

Kika dag-2

 

Reacties