Wie is nou toch die nieuwe eigenaar van ’t Hoad?

Foto: Sam Fish

Bij binnenkomst is het al een drukte van jewelste in het cafetaria bij het strand in Middelharnis. Veel mensen die wat willen bestellen en een aantal tafels van het buitenterras zijn bezet door mensen die met een frietje en een drankje van het zonnetje genieten.

William de Leeuw nam in januari Cafetaria ’t Hoad over van een moeder en zoon die er niet mee door konden gaan. “De zoon wilde graag terug naar zijn oude baan”, legt William uit. “Na tien jaar een eigen bedrijf te hebben gehad in een andere sector kroop het bloed toch waar het niet gaan kon. Ik hielp hun wel eens met opruimen in de zomeravonden. Zo kwam het er dus van dat ze vroegen of ik het niet wilde overnemen”. En dat deed hij.

Lees ook:  Kermis? Ach, we mogen niet klagen

Een nieuwe start
“Ik heb anderhalve maand meegelopen met de vorige eigenaren en ik ben nog steeds aan het leren. Het ondernemen lukt wel, maar het runnen van een snackbar is wel wat anders dan werken met kozijnen”, zegt hij. Geen ervaring in de horeca, maar wel veel inzet. “Het loopt tot nu toe goed. Het is wel even wennen, natuurlijk. Het is maar goed dat ik niet in de zomer begonnen ben”, lacht hij.

“Er zit heel veel potentie in deze tent”, vindt William. “Als je dan ’s morgens hier aankomt om te openen en je kijkt zo uit over het water. Het is echt een mooie locatie”. En dat is een mooie toevoeging aan het werk. “Het leukste is toch wel dat je mensen hier een fijn gevoel kunt geven door hen van de locatie te laten genieten met een hapje en een drankje”.

Lees ook: Joep Luijckx: Ik ben trots op al mijn werk

Veranderingen
Met een nieuwe eigenaar komen ook vaak veranderingen bij een bedrijf. “Je kan hier tegenwoordig pinnen, we hebben een Facebookpagina en de Sociale Hygiëne is behaald, dus we zijn ermee bezig om deze zomer ook een biertje en wijntje te mogen schenken”, vertelt de nieuwe eigenaar trots.

Veel dingen zijn ook niet te veranderen. “Het is een historisch punt hier met veel herinneringen”, vertelt William. “Er komt elke zondagochtend een groep senioren langs en zij vertellen dan altijd verhalen over hoe het vroeger hier was”. En daar komen nogal wat verhalen uit. “Er zijn hier mensen vermoord in de oorlog, joden afgevoerd naar kampen en mensen hebben hier afscheid genomen van vrienden en familie. Dat zijn toch wel de bijzondere verhalen die voorbij komen”.

Lees ook: Het lijkt wel carnaval!

Zomerbaan
“In het hoogseizoen wordt het echt heel druk, dus dan is er ook extra personeel nodig”, zegt William en er komt meteen een advertentie bij. “Ervaring of leeftijd maakt niet uit, maar ik heb wel minimaal één volwassene nodig van boven de 21 jaar die een diploma heeft voor Sociale Hygiëne. Gewoon even binnenlopen hier, meer niet”.

Wel leuk natuurlijk, zo’n open uitnodiging voor sollicitanten, maar weet waar je terecht komt! “Ik denk dat ik wel een soepele baas ben”, zegt hij. “Ik ben natuurlijk de baas, maar tegelijkertijd ben ik ook onderdeel van het team en met het team moet je er iets moois van maken. Dus we hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen en dat is het belangrijkste”.

“In de lente en de zomer is het extra druk, ik heb er zeker wel heel veel zin in”, aldus William.

Lees ook:  Volgend weekend is het zover!

Reacties

Cookieinstellingen