Bijzondere voorleeswedstijd bij het digiTaalhuis

Foto: PR Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Voorlezen is leuk, leerzaam en gezellig. Voor de kinderen natuurlijk, maar ook voor de voorlezer! Daarom worden ieder jaar in januari de Nationale Voorleesdagen georganiseerd.

Dit jaar was dat wel een bijzondere voorleeswedstrijd. Gewoon in de bibliotheek van Middelharnis, maar georganiseerd door de vrijwilligers van het digiTaalhuis. Bij het digiTaalhuis kunnen volwassenen beter Nederlands leren lezen, spreken en begrijpen. Eén van de activiteiten is het Leescafé. Tijdens het Leescafé lezen de vrijwilligers en bezoekers met elkaar een verhaal of een stukje uit de krant. Ze praten daarnaast ook over woorden die lastig zijn. Zo leert iedereen steeds meer nieuwe woorden lezen en begrijpen.

Voorleeswedstrijd

Acht cursisten van het Leescafé waren zo dapper om mee te doen aan de voorleeswedstrijd. Ze kozen zelf een tekst en bereidden die thuis voor. De onderwerpen waren daardoor heel verschillend. Zo werd er een tekst over vitaminen en gezondheid voorgelezen, maar ook een verhaaltje van Jip en Janneke.

De jury had het daardoor niet makkelijk, maar er moest natuurlijk wel een winnaar worden gekozen. Uiteindelijk werd Grace de Wit als beste voorlezer van het Leescafé uitgeroepen. Ze ontving uit handen van de juryvoorzitter een medaille en oorkonde.

DigiTaalhuis

Wil je ook je Nederlands verbeteren? Kom naar een van de activiteiten van het digiTaalhuis in de Bibliotheek. Iedereen is van harte welkom. Ook als je beter wilt leren omgaan met de computer kun je bij het digiTaalhuis terecht. Loop voor informatie en advies eens binnen bij het spreekuur in de Bibliotheek van Middelharnis. Dat kan op dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur, op donderdag van 13.00 tot 15.00 uur en iedere eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur. Je hoeft geen afspraak te maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen