Deze week in het Filmhuis

Op donderdag 29 en zaterdag 31 januari kunt u in het Filmhuis Middelharnis kijken naar de films Violette en Maleficent.

Violette
Een drama over Violette Leduc, een van de eerste Franse schrijfsters die schrijft over biseksualiteit en abortus, onder de hoede van Simone de Beauvoir. De film is geregisseerd door Martin Provost

De in 1907 als bastaard geboren Violette Leduc heeft een haat-liefdeverhouding met haar moeder en worstelt tijdens kostschool met haar biseksuele gevoelens. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verblijft Violette op het Franse platteland met de schrijver Maurice Sachs. Hij spoort haar aan om de pen op te pakken en te schrijven, al was het maar om de ‘spoken’ uit haar jeugd te bedwingen. Terug in Parijs raakt Violette onder de indruk van een roman van Simone de Beauvoir. Ze spreekt haar aan in een café en vraagt De Beauvoir of ze haar manuscript wil lezen. Deze neemt haar onder haar hoede en een langdurige vriendschap is geboren.. Evenals een vruchtbare samenwerking die leidt tot het schrijven van oprechte en ontroerende boeken.

Maleficent
De Disney-klassieker Doornroosje vanuit het perspectief van de boze heks Maleficent (Angelina Jolie), de heks die op de geboortedag van het prinsesje een vloek uitspreekt dat het meisje zich op haar zestiende verjaardag zal prikken aan een spinnenwiel en zal sterven. Hoe komt het dat de heks zo hard en meedogenloos is geworden en waarom heeft ze het jonge babyprinsesje eigenlijk vervloekt?

Deze nieuwe versie van het bekende Disney-verhaal is ge regisseerd door Robert Stromberg en is te zien in de Rabobankzaal van het Diekhuus. De film draait op zaterdag 31 januari en begint om 20.00 uur.

Beide films worden om 20.00 uur vertoont in de Rabobankzaal van het Diekhuus en beginnen om 20.00 uur. De toegang bedraagt € 6,50 (Leden en CJP € 5,-) als u online reserveert. Kaarten aan de kassa kosten € 7,- (Leden en CJP € 5,50).

Lees ook: Wie Kent Goeree-Overflakkee?

Reacties